2024.04.27, Szombat

Hirdetés

Így néz ki a magasból a Közvágóhidat új városnegyedként újjáélesztő City Pearl
Fotók: City Pearl

Így néz ki a magasból a Közvágóhidat új városnegyedként újjáélesztő City Pearl

magyarepitok.hu

2023.07.31. 15:38 - Szabó Ákos

Elhanyagolt, lepusztult területből lesz lakó-, iroda- és kereskedelmi funkciókkal kiépített élő terület. Mindehhez a HBM is hozzájárult azzal, hogy jelentős speciális mélyépítési munkákat végzett és vállalt el a projektben.

Hirdetés

Korábban már több alkalommal is írtunk a fővárosi IX. kerületi Közvágóhidat revitalizáló City Pearl projektről. Egyszer annak alkalmából, hogy részletesen kitérjünk a mélyépítési munkálatokra, melyeket a HBM Soletanche Bachy Kft. a fenntarthatóságra különös tekintettel végzett el.

 

A képre kattintva galéria nyílik

 

Több évtizeden át elhanyagolt területet kap vissza a főváros

Az egykori Közvágóhíd többhektáros alapterülete, mely valaha fontos ipari városrész volt, a huszadik század végére minden tekintetben funkcióját vesztette, elhagyatott, lerakat-raktár területté vált. A Soroksári útnál található helyszínen jelenleg egy átfogó lakóövezeti-iroda-kereskedelmi zóna koncepcióban építkeznek, miután a sok évtizedes gazdátlanság következtében a telken található épületek jelentős része életveszélyessé, menthetetlenné vált.

 

 

Amikor a Közvágóhíd egykori fogadóépületét a beruházó Polat-csoport eredeti formájában újjáépítette és átadta, szintén beszámoltunk a fejleményekről. E hónapban pedig szintén a fejlesztő kommunikációjában, a projekt hivatalos honlapján jelentek meg új információk.

Számos drónfotóban mutatták be madártávlatból az építkezést, melyekből ebben a cikkünkben is szemlézünk, illetve hangsúlyozták, hogy az elmúlt hetek hőhulláma sem akasztotta meg az építkezés tempóját, a projekt mindkét üteme terv szerint halad. Az "A" ütem átadásáig pedig immár kevesebb, mint egy év van hátra.

 

 

Galéria

Mi épül?HBM Kft.lakásépítésúj építésű lakásokFerencvárosBudapest

Hírlevél

Hirdetés