2024.03.29, Péntek
14 milliárd forintból fejlesztik az Uzsokit: új tömb épül és felújítják a kórházat
obudagroup.hu

14 milliárd forintból fejlesztik az Uzsokit: új tömb épül és felújítják a kórházat

mti, magyarepitok.hu

2017.11.09. 11:49 - Szabó Ákos

Az Egészséges Budapest programban megvalósuló beruházásban 11 ezer négyzetmétert modernizálnak és minden betegellátó helyiség klímát kap.

Hirdetés

Mintegy 14 milliárd forintot különített el a kormány az Egészséges Budapest Program (EBP) keretében a XIV. kerületi Uzsoki utcai kórház kibővítésére és felújítására – derült ki Jelen Tamás, a Fidesz zuglói választókerületi elnöke és Ónodi-Szűcs Tamás államtitkár sajtótájékoztatóján csütörtökön.

2 milliárd forintot rövid távon megvalósuló fejlesztésekre fordítanak: 1,5 milliárd forintból besugárzó készüléket vásárol a kórház, további 500 millió forintot pedig az infrastrukturális fejlesztések tervezésére költenek. A fennmaradó 14 milliárdos keretből új klinikai és rehabilitációs tömb épül, 11 ezer négyzetméternyi épületet újítanak fel és 60 ezer négyzetméteren modernizálják az intézményt. Emellett a kórház eszközparkját is bővítik és az egészségügyi összes betegellátó helyisége is klímaberendezést kap.

 

A kórház felülnézetből (doki.hu)

Hatalmas fejlesztéssorozatba kezdtek

Az Egészséges Budapest Program keretében 700 milliárd forintot fordítanak 2025-ig a főváros egészségügyi ellátásának átszervezésére és fejlesztésére. A programban 3 centrum-, vagy szuperkórházat alakítanak ki:

Ezen felül az észak-budai centrumkórház is tervbe van véve távlati célként. Az EBP-ben továbbá 25 társkórház és 7 szakrendelő újul meg és alakul át. Már idén 40 milliárd forintotot különítettek el fejlesztésekre a fővárosban és Pest megyében. Ebből 21,7 milliárd forintot szánnak orvostechnológiai beruházásokra, 18,3 milliárdot pedig építészeti tervezések megkezdésére.

 

 

kórházfejlesztésMi épül?egészségügyi fejlesztésBudapest

Hírlevél

Hirdetés