2024.04.20, Szombat
Mederkotrással, rendezvényhajóval és új sétánnyal nyit Dunaföldvár
Kép forrása: madarszemmel.hu

Mederkotrással, rendezvényhajóval és új sétánnyal nyit Dunaföldvár

mti, magyarepitok.hu

2017.11.24. 16:30 - Hegedűs Gergely

A turistavonzó beruházásokkal a pincefalu elérhetősége is javul, kerékpár- és kajakkölcsönző is épül.

Hirdetés

Átfogó fejlesztéssel növeli vonzerejét Dunaföldvár, a részletekről Horváth Zsolt (független) polgármester számolt be az MTI-nek.


Középpontban a szabadidős sportok

A Tolna megyei településen 625 méter hosszan újítják fel a Duna-parti sétányt, ahol kerékpársávot is kijelölnek. Emellett 273 méteren új burkolatot építenek a folyó partját a Rókus pincefaluval összekötő Mély úton, és parkolókat alakítanak ki.

A 2018-ban befejeződő projekt részeként a Dunaföldvári Vízisportkör Egyesület felújítja a parton horgonyzó állóhajót, amely rendezvények helyszíne lesz. Továbbá mederkotrást végeznek a személyhajó-kikötő területén, amely így alkalmas lesz turistahajók fogadására. Később kerékpár- és kajakkölcsönzőt is építenek.


Saját és TOP-os források

A beruházásokhoz a város 124 millió forint támogatást nyert el a TOP-ból, ezt az összeget 2017-ben 105, 2018-ban 110 millió forinttal egészíti ki az önkormányzat.    

A Tolna megyei városban KSH-adatok szerint 2016-ban 924 éjszakát töltöttek el az odalátogatók; a fejlesztésektől azt várják, hogy a jelenleginél hosszabb ideig tartózkodjanak a vendégek Dunaföldváron.

Mi épül?turizmusDunaföldvár

Hírlevél

Hirdetés