2024.04.16, Kedd
Hiánypótló baromfivágóhíd nyílt Tata térségében
fotó: tata.hu

Hiánypótló baromfivágóhíd nyílt Tata térségében

MTI

2018.02.26. 16:14 - Antal Zsófia

A napi kétezres kapacitású félautomata létesítmény elsősorban Komárom-Esztergom megyei húsboltokat lát el friss áruval.

Hirdetés

110 millió forintos beruházással félautomata vágóhidat avatott fel pénteken a Horváth Agrofarm Kft. A szomódi Ferencmajorban található, támogatás igénybevétele nélkül épült Boravis vágóhíd napi kétezer baromfi feldolgozására alkalmas.

Horváth Róbert, a vállalkozás tulajdonosa elmondta, hogy 150 kilométeres körzetben nem található hasonló létesítmény. Azért építették fel a baromfivágóhidat, mert húsboltjaik számára ésszerű távolságon belül nem tudtak megfelelő minőségű és mennyiségű csirkehúst beszerezni. A vágóhídra szánt állatokat Komárom-Esztergom megyei állattartó telepekről vásárolják fel, majd feldolgozás után saját hűtőkocsikkal szállítják vevőiknek Esztergom, Győr, Komárom és Tatabánya térségébe.

Michl József, Tata polgármestere, Horváth Róbert tulajdonos, Bognár Lajos, a Földművelésügyi Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkára, Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke, Bencsik János, a térség fideszes országgyűlési képviselője és Cellár József, Szomód polgármestere (b-j) átvágja a nemzeti színű szalagot a Boravis baromfivágóhíd átadásán (fotó: MTI)

A Horváth Agrofarm 2013-ban vásárolta meg a volt Tatai Állami Gazdaság ferencmajori kacsanevelő telepét. A 6,5 hektáros területen 3000 tojótyúkot tartanak, melyek napi 2700 tojást adnak. Az állatokat saját üzemükben dolgozzák fel, a termékeket a farmon, illetve komáromi húsboltjukban értékesítik. A vállalat 20 embernek biztosít munkát, éves árbevétele átlagosan 180 millió forint, azonban a vágóhíd teljes kapacitásának elérésekor évente ötszáz millió forintos bevételre számítanak.

Mi épül?üzemépítésélelmiszeriparSzomód

Hírlevél

Hirdetés