2024.03.19, Kedd
Biciklisbarát városrészt alakít ki Veszprém
illusztráció - fotó: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Biciklisbarát városrészt alakít ki Veszprém

magyarepitok.hu

2018.02.19. 13:14 - Hegedűs Gergely

A közlekedési fejlesztésben egy bicikliút is megépül a belvárosból a Jutasi lakótelepig, valamint két körforgalmat is létrehoznak.

Hirdetés

A Közbeszerzési Hivatal hirdetménye szerint a Colas Út Zrt. és a Practical Kft. kivitelezi a veszprémi belváros két csomópontjának átépítését. A kiírás szerint

  • a Budapest út - Brusznyai Árpád utca - Mártírok útjai jelzőlámpás,
  • valamint a Bajcsy-Zsilinszky Endre utca - Mártírok útja - Kórház utcai jelzőtáblás

forgalomirányítású csomópontokat alakítják át körforgalmú csomóponttá (az elő esetben turbókörforgalom épül).

A beruházás szerződéses értéke nettó 362 millió forint. A projekt során a meglévő gyalogos-átkelőhelyeket áthelyezik és hozzájuk kapcsolódóan új járdákat építenek, továbbá a meglévő járdákat térkő burkolattal újítják fel.


Két városrész elérhetősége is javul

A projekt az egyik részét képezi a Veszprémben megvalósuló közlekedésbiztonsági és kerékpárosbarát fejlesztésnek, mely összesen 1 milliárd forintból valósul meg a TOP keretében jövő novemberig a veszprem.hu szerint.

Ennek keretében a most kihirdetett beruházás mellett a további részprojektek valósulnak meg.

  • Kerékpárút építése a belváros és a vasútállomás között: a belváros és a Jutasi lakótelep kerékpáros kapcsolata jelenleg nem megoldott, ennek javítására készül a Jutasi út melletti kerékpáros fejlesztés, amely a vasútállomással is biztosítja a kapcsolatot.
  • Kerékpáros nyomvonal építése Szabadságpuszta városrész irányába: a 3 kilométeres nyomvonal vegyes használatú útként a Bottrop utcától a szabadságpusztai Berkenye utcáig épül ki.
  • Kerékpárosbarát városrész kialakítása: a tervek szerint a pályázathoz kapcsolódóan Cholnoky-városrész újulhat meg, és lehet teljes egészében kerékpárosbarát településrész. Itt összesen 2,97 kilométernyi új kerékpáros létesítmény készülhet el.
közlekedésfejlesztésColasÚtépítésépítőipari cégekkerékpárútVeszprémPractical Kft.

Hírlevél

Hirdetés