2024.04.20, Szombat
Nyolcszáz állást hoznak Magyarországnak egy svájci cég óriásberuházásai
pressebox.com

Nyolcszáz állást hoznak Magyarországnak egy svájci cég óriásberuházásai

MTI

2018.02.20. 13:24 - Antal Zsófia

A REHAU-Automotive újhartyáni és győri, több mint 46 milliárd forintos bővítését a hazai autóipar robbanásszerű fejlődése indokolta.

Hirdetés

Új autóalkatrész gyártó üzemet hoz létre Újhartyánban a svájci tulajdonú REHAU-Automotive Kft. – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden. A beruházással – melyhez a kormány 7,1 milliárd forintot biztosít vissza nem térítendő támogatásként - 727 új munkahely jön létre. A tárcavezető kifejtette: az újhartyáni zöldmezős beruházás oka az, hogy a Mercedes már a második gyárat építi Kecskeméten, ahol az egyik legfontosabb beszállító a REHAU-Automotive.

Markus Grundmann vezérigazgató ismertette: az újhartyáni gyártóüzem a világ legmodernebb létesítményei közé fog tartozni. A REHAU új üzemében lakkozott külső alkatrészeket, például lökhárítókat és légterelőket gyárt majd. Összesen mintegy 150 millió eurót (46,8 milliárd forintot) szánnak az építkezésre, a beépített terület nagysága 63 ezer négyzetméter lesz. A munkálatok márciusban kezdődnek és 2019 áprilisában fejeződnek be.

Markus Grundmann vezérigazgató beszédet mond a svájci tulajdonú REHAU-Automotive Kft. projektbejelentő sajtótájékoztatóján a Külgazdasági és Külügyminisztériumban (fotó: MTI)

Pogácsás Tibor (Fidesz) országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy az újhartyáni beruházás helyszíneként szolgáló terület, Pest megye keleti része elmarad a megye többi részétől az ipari fejlettséget és a foglalkoztatottságot tekintve, ezért egy ilyen beruházás egyértelműen hasznos: lehetőséget teremt, hogy a környékbeli települések megtartsák a lakosságukat.

 

Győrben is új munkahelyek nyílnak

Szijjártó Péter elmondta, hogy a cég győri telephelyén is bővít, amit az Audi növekedő igénye indokol. Simon Róbert Balázs (Fidesz) országgyűlési képviselő üdvözölte ezt a beruházást, hozzátéve, hogy a REHAU 400 embert foglalkoztató győri telephelyén 75 új állást hoz létre.

GyőrmunkahelyekMi épül?autóiparüzemépítészöldmezős beruházásÚjhartyán

Hírlevél

Hirdetés