2024.04.24, Szerda
A ZÁÉV és Laterex építi Veresegyház 5 ezer négyzetméteres új gimnáziumát
verka.hu

A ZÁÉV és Laterex építi Veresegyház 5 ezer négyzetméteres új gimnáziumát

magyarepitok.hu, verka.hu, ted.europa.eu, mti

2018.03.13. 10:47 - Szabó Ákos

A háromszintes épület hasznos alapterülete több mint 5000 négyzetméter lesz, az első ütem már nyáron elkészülhet.

Hirdetés

Megindulhat a munka a Veresegyházi Katolikus Gimnázium háromszintes, látványos épületén, a kivitelezési feladatokat a ZÁÉV Építőipari Zrt. és a Laterex Építő Zrt. látják el – derül ki az uniós közbeszerzési adatokból. A projekt zöldmezős beruházásban készül el, az oktatási intézmény építkezésének szimbolikus első kapavágásait a múlt héten tették meg.

 

25 méteres torony emelkedik majd az épület felé

A gimnázium honlapjának tájékoztatása szerint az iskolaépület a Pest megyei városban a Fő út 117-125-os szám  alatt, többlépcsős beruházásként készül el, az első ütemet már nyáron átadhatják. Először a fizika, földrajz, illetve az informatika szaktantermeken kívül nyelvi termek, osztálytermek és irodák készülnek el. A teljes épülethez két szárny tartozik majd 15 tanteremmel, kápolnával és tornateremmel, a létesítményt több mint 5000 négyzetméternyi hasznos alapterülettel alakítják ki.

Az új iskola legmagasabb pontja a tornya lesz, mely 24,8 méterrel emelkedik majd a talajszint felé, a tető gerincmagassága pedig mintegy 13,5 méter lesz. Az épület közelében egy 740 négyzetméteres burkolt rendezvényteret is kialakítanak, valamint egy 63 férőhelyes parkolót és egy 52 darabos kerékpártárolót is építenek.

 

LATEREX Építő Zrt.ZÁÉV Építőipari Zrt.Mi épül?Veresegyházoktatási beruházás

Hírlevél

Hirdetés