2024.03.28, Csütörtök
Tájpark, lovarda és borkatedrális épül Lakitelken
illusztráció - formaterv.hu

Tájpark, lovarda és borkatedrális épül Lakitelken

magyarepitok.hu

2018.03.11. 08:03 - Hegedűs Gergely

A Ferroép emellett a helyi kőjurta és kézművesház felújítását, valamint a Kincsem fogadó bővítését is elvégzi.

Hirdetés

A TED-en megjelent hirdetmények szerint a Ferroép Zrt. nyert el a Bács-Kiskun megyei Lakitelken a helyi Népfőiskola Alapítvány által kiírt közbeszerzéseket, melyek együttes beszerzési értéke nettó 2,2 milliárd forint. A nyertes cég

  • egyrészt felújítási munkákat végez a helyi kőjurtán és kézművesházon;
  • valamint újonnan megépíti a Nimród szabadidő és tájparkot, egy borkatedrálist egy lovardát, egy jurtatábort és egy látogatói vizesblokkot.
  • A másik közbeszerzés szerint a Ferroép a Kincsem fogadó felújítási és bővítési munkáit is elvégzi, valamint a Rendszerváltó Archívum építési munkáit.


Tavak és zenepavilon tarkítják majd a szabadidőparkot

Az első hirdetményből kiderül, a tájpark 7,5 hektáron kerül kialakításra, sportolásra és szabadidős célra is alkalmas lesz. A szabadidőparkban többek közt footgolf pálya épül, mely egyúttal tanösvényként is szolgálhat. Három tó is létesül, gyalogos hidakkal és ösvényekkel, zenepavilonnal és szélkerékkel.

A borkatedrális a tájpark részeként tájba illő kialakítással kerül megépítésre. Lehetőséget biztosít a programok megtekintésére a kilátó részről, valamint a pince részben a Magyarországra jellemző borok bemutatására és fogyasztására. A lovarda környezetbarát természetes anyagokból épülő istállóval, lovaspályával, öltözővel és külső lelátóval jön létre.

Mi épül?sportberuházásokFERROÉP Zrt.Lakitelek

Hírlevél

Hirdetés