2024.03.19, Kedd
Komló régi adósságát törleszti

Komló régi adósságát törleszti

mti

2016.12.23. 09:03 - Hegedűs Gergely

A város legrosszabb útja egy év végi költségvetési átcsoportosítás által újulhat meg hosszú várakozás után.

Hirdetés

Az év végi költségvetési átcsoportosításokról döntő kormányhatározat értelmében 385 millió forintos vissza nem térítendő állami támogatást kapott Komló. Az önkormányzat közleménye szerint a mecseki település a legrosszabb állapotú útjának felújítására fordítja az összeget: a Munkácsy Mihály utca útburkolatát cserélik le.    

A vásártértől a Mecsekfalui útig az útalap és a burkolat cseréje mellett modernizálják a meglévő körforgalmat és egy újat is építenek. A beruházás keretében rendbe hozzák a padkákat, kicserélik az úttest alatt húzódó vízvezetékeket és kiépítik a csapadék-vízelvezetést is.    

„Lényegében a város legrosszabb állapotú útjáról van szó, amelynek rendbe hozása régóta húzódó, az itt élők által már sokszor megfogalmazott igény volt” – idézte Polics József polgármestert a pecsiujsag.hu. „A számtalan elhangzott ígéret után végre sikerült megteremtenünk a feltételeket ahhoz, hogy el is indulhasson a munka. A város országgyűlési képviselőjével, Hoppál Péterrel együtt sokat dolgoztunk és tárgyaltunk ezért a Belügyminisztériumban és a Miniszterelnökségen is, szerencsére eredményesen.”

A projekt támogatási szerződését 2017 elején írják alá. Ezt követően indul a tervek elkészítése és a közbeszerzési eljárások előkészítése. A munkák 2018 elejére készülnek el.

ÚtépítésútfelújításKomló

Hírlevél

Hirdetés