2024.04.19, Péntek
Újabb siker a 21-es főúton: a Colas és az EuroAszfalt is előbb végezhet
fotók: Dernovics Tamás / magyarepitok.hu

Újabb siker a 21-es főúton: a Colas és az EuroAszfalt is előbb végezhet

magyarepitok.hu

2017.08.16. 09:25 - Antal Zsófia

A jobb pályán már kész az aszfalt kopóréteg, ezt a bal pályán szeptemberben kezdik kiépíteni, a teljes befejezés pedig a jövő év első hónapjaiban várható.

Hirdetés

Jó hír a nógrádi térségnek, hogy a 21-es főút négynyomúsításának harmadik szakaszához hasonlóan a 2018. májusi határidő előtt elkészülhet a második, Szurdokpüspöki és Pásztó közötti szakasz is. A Colas Út Zrt., Colas Hungária Zrt. és EuroAszfalt Kft. kivitelezésében 4,5 kilométeren zajló munka előrehaladásáról utoljára márciusban adtunk hírt.

A képre kattintva galéria nyílik!

A március eleje óta eltelt időszakban elbontották a jobb pályatest meglévő pályaszerkezeti rétegeit, és felépítették az újakat, miközben terven felül, műszakilag szükséges pótmunkaként mintegy 20.000 köbméteren talajstabilizálást végeztek. A jobb félpálya az aszfalt kopórétegig elkészült, jelenleg forgalomtechnikai és befejező munkák – szalagkorlát építés, tereprendezés, humuszolás, füvesítés, burkolati jel festés – zajlanak rajta, a szeptember elsejei forgalomátterelés előkészítéseként.

A képre kattintva galéria nyílik!

A baloldali pálya aszfalt kopórétegének építése és a befejező munkák (például a még hátralévő földutak és elektromos közműkiváltás) után már idén négy sávon haladhat a forgalom. 2018 első hónapjaira pedig már csak az EuroAszfalt kivitelezésében épülő vadátjáró befejezése marad, így a konzorcium határidő előtt befejezheti a munkát.

Galéria

EuroAszfalt Kft.ColasÚtépítésPásztó21-es főút

Hírlevél

Hirdetés