2024.04.26, Péntek

Hirdetés

A Swietelsky helyezi új nyomvonalra a fertődi kastély útját
fotó: szallas.hu

A Swietelsky helyezi új nyomvonalra a fertődi kastély útját

magyarepitok.hu, cyberpress.hu

2018.01.15. 13:38 - Hegedűs Gergely

A milliárdos beruházás által a kastély főbejáratánál megszűnik a közúti forgalom.

Hirdetés

A Közbeszerzési Hatóság hirdetménye szerint a Swietelsky Magyarország Kft. nyerte el a 8518-as út új nyomvonalra történő áthelyezését. A nettó 844 millió forintos - bruttó 1,079 milliárd forintos – beruházás a fertődi Esterházy-kastély bejáratát mentesíti a forgalom alól.

A 85-ös főutat a településsel összekötő 8518-as út a Béke uta-Szabadság utca kereszteződésnél kap egy új körforgalmat (a kép jobb alsó részében). Innen indul el északnyugati irányba a most kiépítendő új útvonal, ami aztán 700 méter múlva egy szintén kiépítendő körforgalommal csatlakozik be az Ausztriába vezető, 8531-es jelű Pomogyi útba.

Az új nyomvonal zölddel kijelölve - kép: cyberpress.hu


A körforgalmak és az új út mellett a nyertesnek a Pomogyi út mentén a közvilágítás kiépítése is a feladata. A beruházó NIF Zrt. hirdetményéből az is kiderül, a jelenlegi kerékpárút is átépítésre kerül a csomópontoknál.

A 8518-as és a 8531-es csomópontjában a fő haladási irány módosítása miatt ívkorrekciót, a buszöblök, a gyalogátkelőhely és a közvilágítás megtervezését, engedélyezését, illetve kivitelezését is meg kell valósítania a Swietelskynek.

Swietelsky Magyarország Kft.ÚtépítésFertőd

Hírlevél

Hirdetés