2024.04.20, Szombat
Két év múlva válik teljessé a 21-es út négysávosítása
(fotók: magyarepitok.hu/Dernovics Tamás)

Két év múlva válik teljessé a 21-es út négysávosítása

magyarepitok.hu

2017.06.22. 12:49 - Hegedűs Gergely

Elkezdte a munkákat a Salgótarján gyorsforgalmi kapcsolatát megteremtő beruházás utolsó szakaszain a HE-DO, a Swietelsky és a KM.

Hirdetés

2019 májusában fejezik be a 21-es út utolsó négysávosodó szakaszait, derült ki a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. csütörtöki sajtóeseményén. A főút sámsonházi leágazásánál tartott tájékoztatón a főút kibővítésének negyedik és ötödik szakaszát mutatták be.

A képra kattintva galéria nyílik

Az eseményen kiderült, az előkészítés hónapokkal ezelőtt elkezdődött, maga a kivitelezés május 4-től zajlik. A két szakasz összességében nettó 19 milliárd forintos beruházásának állásáról Kiss Boglárka, a NIF Zrt. szóvivője elmondta, a lőszermentesítés megtörtént, a fakivágás és a bozótirítás a végéhez közeledik, illetve elkezdődtek a humuszleszedési munkálatok.


Már 2000-ben elkezdték, de csak most válik teljessé

Salgótarján gyorsforgalmi elérhetőségét az teremti meg, hogy az M3-as autópálya és a megyeszékhely között a 21-es út teljes egészében négysávossá válik. A már meglévő négysávos szakaszokhoz öt további szakasz csatlakozik, ezek közül három már előrehaladott állapotban van a HE-DO Kft. és a Swietelsky Magyarország Kft., valamint a Colas Út Zrt., a Colas Hungária Zrt. és az EuroAszfalt Kft. munkájának köszönhetően.

A kép dupla kattintással nagyítható


A másik két szakasznak a munkáit

  • a Tar és Mátraverebély közötti IV-es szakaszt 4,7 kilométeren, valamint
  • a Bátonyterenye térségében fekvő V-ös 6,6 kilométeres V-ös szakaszon is a Swietelsky, a HE-DO, és a KM Építő Kft. alkotta konzorcium végzi el.

Becsó Zsolt, Nógrád megye országgyűlési képviselője a csütörtöki sajtóeseményen visszautalt arra, hogy a régió fejlődéséhez kulcsfontosságú útfejlesztés már 2000-ben elindult, ekkor Vizslás térségében épült ki egy útszakasz, ám ezután hosszú ideig nem történt semmi. A következő lépés 2011-ben történt meg, amikor egy-egy Heves megyei és Nógrád megyei szakaszt kiviteleztek, míg a teljes megoldáshoz vezető mostani beruházások tavaly nyáron indultak meg.

Galéria

Swietelsky Magyarország Kft.HE-DOKM Építő Kft.Aktuálisútépítés21-es főút

Hírlevél

Hirdetés