2024.03.28, Csütörtök
Megkezdte Budapest egyik legnagyobb ingatlanfejlesztését a Market
magyarepitok.hu

Megkezdte Budapest egyik legnagyobb ingatlanfejlesztését a Market

magyarepitok.hu

2017.06.12. 13:27 - Hegedűs Gergely

A BudaPart beruházás első ütemében 20 ezer négyzetméteres irodaház és két lakóépület jön létre.

Hirdetés

Letették Budapest egyik legnagyobb ingatlanfejlesztési projektjének alapkövét. A Property Market ingatlanfejlesztő beruházása a következő tíz év során 6-7 ütemben valósul meg, összértéke több száz milliárd forint, és mintegy hatezer ember otthona lesz.

A BudaPart beruházás most elindult első ütemében két lakóépületet, az „A” és a „C” jelűt készíti el a kivitelező Market Építő Zrt. Árendás Gergely, a Property Market ügyvezető igazgatója az első ütem részleteit ismertetve a hétfői alapkőletételkor elmondta, hogy az épületekben összesen 265 nagy belmagasságú, nagyrészt Dunára néző lakás kap helyet, melyek háromnegyede már vevőre is talált. A lakóépületek átadását 2018 év végén kezdik meg, a beruházásnak ez a része 26 milliárd forint értékű.

BudaPart Otthonok (kép: magyarepitok.hu)

A lakóépületek építésével egyidőben megkezdődik a mintegy 20 ezer négyzetméteres BudaPart Offices „C” épületének kivitelezése is - folytatta az ügyvezető igazgató. A szintén a Market kivitelezésében épülő iroda nem számít magas épületnek a beruházásban tervezettek között, viszont LEED Gold minősítésre pályázik, és 2019 első negyedévében adják majd át. Ennek kapcsán Árendás Gergely azt is megemlítette, hogy a kiadatlan irodák aránya egész Budapesten itt a legalacsonyabb, mindössze 3,6%-os, így igazán megéri itt építkezni.

BudaPart Offices, C épület (kép: magyarepitok.hu)

A lakóházakat a Vikár & Lukács Építész Stúdió, az irodaházat a Szász Építész Stúdió tervezte.

A Property Market az épületekhez saját forrásból jelentős közlekedési és egyéb infrastruktúra-fejlesztést is hozzátesz. Ezek között legfontosabb a Dombóvári út Rákóczi hídi felhajtója közlekedési csomópontjának átépítése és bővítése. Szintén ebben az ütemben alakul ki a belső út és közmű hálózat, valamint a BudaPart főtere, mindez egységes arculattal, 46 fa és 60 utcabútor telepítése mellett.

Az alapkőletételben Árendás Gergely mellett részt vett Scheer Sándor, a Market Zrt. vezérigazgatója, Szeneczey Balázs városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes és dr. Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere is.

A képre kattintva galéria nyílik! (fotó: Dernovics Tamás)

Galéria

Market Építő Zrt.AktuálislakásépítésÚjbudairoda

Hírlevél

Hirdetés