2024.05.25, Szombat
Már idén építeni kezdik a BudaPartot, íme az új látványterv

Már idén építeni kezdik a BudaPartot, íme az új látványterv

magyarepitok.hu

2016.06.23. 15:03 - Antal Zsófia

2018-ban kerül átadásra a 200 milliárdos beruházás első üteme. A zöld városnegyedbe kicsi és nagy lakásokat és Smart City megoldásokat is terveznek.

Hirdetés

A következő tervezési fázisba ért a Market Építő Zrt. BudaPart projektje, melyről először májusban láttak napvilágot részletesebb információk. A dán ADEPT várostervező építésziroda koncepciója alapján jelenleg az első ütem lakó- és irodaépületeinek tervezése zajlik. A BudaPart értékesítői csapatának közleménye szerint még az idén megkezdődik az építkezés, 2018 első félévében pedig már át is adják lakásaikat a beköltözőknek.

A lakások eltérő méretben készülnek, a garzontól a több hálószobásig minden megtalálható lesz a kínálatban, sok esetben erkéllyel, terasszal kiegészülve. Az egyes lakóépületek eltérő magasságúak lesznek. A Dombóvári úti bejáratnál egy toronyépület is helyet kap.

További érdekesség, hogy a BudaPart épületeibe Smart City elemeket is terveznek beépíteni. Ez egy olyan információ- és kommunikációtechnológiai megoldás, melynek keretében szenzorokat, valósidejű monitoring rendszert szerelnek fel, ami adatokat gyűjt a terület és az épületek használatáról. Ennek célja a nem hatékony működés illetve üzemeltetés kiküszöbölése, költségek megtakarítása. A BudaPartban elsősorban a parkolók kialakításában szánnak majd neki szerepet.

A gigaberuházás a Kopaszi gát körül valósul meg. A területen jelenleg közel 15 hektár park, 2 kilométer sétaút, futóút és 8 vendéglátó egység található. 10 ezer látogató keresi fel naponta. 2016-ban már száz millió forint értékben fejlesztette a parkot a Market: kicserélték a közvilágítást, 18 ezer négyzetméter parkolót és 4700 négyzetméter utat újítottak fel, valamint 1600 darab növényt is elültettek.

Galéria

Market Építő Zrt.Mi épül?lakóparkiroda

Hírlevél

Hirdetés