2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Megvan az első kivitelezője a zalaegerszegi tesztpályának
(a kép illusztráció - autószektor.hu)

Megvan az első kivitelezője a zalaegerszegi tesztpályának

magyarepitok.hu

2017.06.05. 07:38 - Hegedűs Gergely

A Duna Aszfalt kiszolgáló utakat épít, talajstabilizációt végez, és speciális burkolt felületeket hoz létre az előkészítő munkák során.

Hirdetés

Az uniós közbeszerzések honlapján kihirdették a zalaegerszegi járműipari tesztpálya előkészítő munkáira irányuló keretszerződés nyertesét. A munkálatokat a Duna Aszfalt Kft. végzi el nettó 3,3 milliárd forintos értéken. A közbeszerzésen a tiszakécskei mélyépítő cég mellett érvényes ajánlatott tett még a Colas Út Zrt, valamint közös ajánlattevőként a Swietelsky Építő Kft. és a Swietelsky Baugesellschaft m.b.h.

A hirdetményből kiderül, a nyertes feladata

  • speciális burkolt felületek építése;
  • talajstabilizáció;
  • belső kiszolgáló út építése;
  • kerítésépítési és földmunkák kivitelezése.

A kivitelezés az ajánlatkérő Autóipari Próbapálya Zala Kft. által leadott közvetlen megrendelések alapján történik.


Így épül meg a 40 milliárdos tesztpálya

Ahogy az a korábbi cikkeinkből kiderült, a csaknem 250 hektáros területen a tervek szerint elsőként a központi épület jön létre a tesztpálya beruházásában. Ez magában foglalja az objektum főbejáratát, valamint a publikus rendezvényekhez szükséges termeket és tereket. Emellett felépül egy technikai épület a tesztpálya felhasználói számára kínálva munkateret.

A kiszolgáló épületek mellett idén megépül három hagyományos járműdinamikai tesztelem, létrejönnek az autonóm járművek tesztelésére alkalmas specifikus részek és a kapcsolódó belső infrastruktúra.

2018 és 2020 között a nagysebességű oválpálya készül el, emellett tovább fejlesztik a járműdinamikai tesztelemeket, valamint újabb kiszolgáló épületek épülnek majd.

A projekthez Zalaegerszeg 250 hektáros területet és egy közel hárommilliárd forintos közműfejlesztési beruházást biztosít.

Duna Aszfalt Zrt.AktuálisútépítésZalaegerszeg

Hírlevél

Hirdetés