2024.03.19, Kedd
Közelebb került Szolnok Budapesthez: átadták az M4-es újabb szakaszát
Fotók: Spielmann Zoltán/magyarepitok.hu

Közelebb került Szolnok Budapesthez: átadták az M4-es újabb szakaszát

magyarepitok.hu

2019.06.25. 12:39 - Szabó Ákos

A gyorsforgalmi út 10,8 kilométernyi pályáját Cegléd és Abony térségében a Colas és a Duna Aszfalt kivitelezte.

Hirdetés

Újabb szakasszal nőtt az ország gyorsforgalmi úthálózata: az M4-es két egymáshoz kapcsolódó részprojektjét adták át egyben kedd délben. A Budapesttől egészen a Hajdú-Bihar megyei román államhatárig nyúló, 110 km/h-s sebességű 2x2 sávos M4-es beruházásában eddig két szakaszt adtak át:

  • tavaly augusztusban Cegléd és Ceglédbercel közötti 8,1 kilométernyi pályát,
  • decemberben pedig Berettyóújfalu közelében 4,5 kilométernyi utat.

 

Autópályává fejleszthető gyorsforgalmi utat adtak át

 

 

Most szintén Pest megyében készült el két, egybefüggő részprojekt:

  • a Cegléd-Üdülő úti csomópont és szintén Ceglédből kiinduló 311. úti csomópont között 4,8 kilométernyi 2x1 sávos pályát bővítettek ki 2x2 sávossá a Colas-csoport cégeinek munkájával,
  • a 311. úti csomópont és Abony között pedig 6 kilométernyi 2x2 sávos utat újítottak fel a Duna Aszfalt Kft. kivitelezésében.

 

A képre kattintva galéria nyíilik.

Az átadón Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár elmondta: a gyorsforgalmi hálózat bővítése javítja az érintett térségek gazdasági fejlesztését. Hangsúlyozta: a beruházás következtében könnyebbé válik Szolnok és a Tápióság településeinek elérhetősége Budapestről, illetve kiemelte: az útszakaszt úgy építkezésénél megteremtették a feltételeit annak, hogy azt később autópályává lehessen fejleszteni.

 

Mosóczi László államtitkár

Hozzátette: a most átadott, illetve kivitelezés alatt álló szakaszok mellett hamarosan elindulnak a munkák az M4-es Abony-Törökszentmiklós 27 kilométeres szakaszán is; illetve az M4-es országhatár közeli szakasza is épül: a Berettyóújfalu térségétől induló 26,5 kilométer kivitelezése várhatóan jövő év elejére fejeződik be.

Ezzel a Debrecen-Nagyvárad gyorsforgalmi összeköttetés magyarországi szakasza teljessé fog válni

- mutatott rá.

 

Az utazók biztonsága jelentősen növekszik

Pántya József, a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. útfejlesztési igazgatója emlékeztett, hogy egy éven belül a térségben az M4-es második szakaszát adják át. Kiemelte: a 4-es számú főút az Alföld első számú közlekedési tengelye jelentős tranzitforgalommal, az ezzel járó baleseti statisztikákkal.

 

Pántya József

Ezért volt fontos a NIF Zrt. számára, hogy minél hamarabb át tudják adni a biztonságosabb gyorsforgalmi szakaszokat

- derült ki szavaiból.

Elmondta még: a projekt során többek között átadtak 3 aluljárót és 1 felüljárót, kialakítottak egy komplex pihenőhelyet és több mint 29 ezer köbméternyi betont építettek be. Kifejtette: ugyan a ceglédi különszintű csomópont még nem készült el, de az év szeptemberéig azt is át fogják adni.

Végül a NIF Zrt. képviselője megköszönte a beruházásban résztvevő kivitelezők, hatóságok és mérnökök, illetve az állami útépítőt vállalat dolgozói munkáját, kiemelve Tüske Tamás és Koleszárik Csaba projektvezetőket, illetve Povázsai Pál és Kosztola János irodavezetőket.

Galéria

AktuálisM4-esCeglédAbonyDuna Aszfalt Zrt.Colasgyorsforgalmi utak

Hírlevél

Hirdetés