2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Metrófelújítás: májusban már próbajárat indulhat a déli szakaszon
A Határ út állomás látványterve (m3felujitas.hu)

Metrófelújítás: májusban már próbajárat indulhat a déli szakaszon

MTI

2020.04.23. 10:40 - Almási Krisztina

A Strabag kivitelezésében megújuló déli szakaszon a tervek szerint haladnak a munkálatok, miközben párhuzamosan vele már zajlanak a középső szakasz munkálatai is a Swietelsky által.

Hirdetés

A terveknek megfelelően haladnak a 3-as metróvonal Kőbánya-Kispest és Népliget állomás közötti felújítási munkálatai, a koronavírus-járvány miatt több mint egy hónapja bevezetett veszélyhelyzeti intézkedések továbbra sem korlátozzák a korszerűsítés menetét – adott tájékoztatást a BKV.

A Kőbánya-Kispest, Határ út, Pöttyös utca, Ecseri út és Népliget megállók korszerűsítésén a Strabag Építő Zrt. dolgozik, a teljes vonal felújítását magába foglaló projekt második szakaszaként (az első, északi ütem tavaly márciusban készült el).


Folyamatban van az akadálymentes közlekedés kialakítása

A Népliget metróállomás környezete szinte felismerhetetlen, mivel az akadálymentes közlekedés biztosításához a födémet ki kellett bontani, így a felszínről belátni az aluljáróba. A felvonók megközelítéséhez szükséges tér kialakításához új szerkezet épül, a lépcsők elbontása és új pozícióba helyezése pedig már meg is történt.

Az utasforgalmi területeken szembetűnő a változás: a falburkolatok tartószerkezete minden állomáson elkészült.

A Határ út és az Ecseri út után a Népligetben is elkezdődött a padlóburkolatok lerakása, az új LED-lámpatestek működése pedig az eddig félhomályban lévő peronokat világítja majd meg.

Az üzemi területeken a gépészeti munkafolyamatok jó ütemben haladnak, helyenként az elektromos vezérlők bekötése is elindulhatott. Kőbánya-Kispesten az új pályaszakaszon a korszerű áramellátás kiépítése napokon belül befejeződik, várhatóan május elején elindulhat a tesztelés próbajáratokkal.


A középső szakasz munkálatai is jól haladnak a SWIETELSKY által

A 3-as metró felújítása a középső szakasszal fejeződik majd be, melynek munkálatai szintén jól haladnak a SWIETELSKY Kft. kivitelezésében, nemrég számoltunk be a Ferenciek tere aktuális állapotáról és közöltünk galériát a Ferenciek tere és az Arany János utcai megállók felújításáról.

 

Fotó a középső szakasz munkálatainál (Bernát Benjámin/magyarepitok.hu)

 

AktuálisStrabagSwietelsky Magyarország Kft.metrófelújításM3-as metrómetrófejlesztésBudapesttömegközlekedés

Hírlevél

Hirdetés