2024.04.20, Szombat
Céges csapatok versenyeztek a zalai dombok gyűrűjében a Mapei és Szabadics szervezésében
Fotók: Mapei Tour de Zalakaros

Céges csapatok versenyeztek a zalai dombok gyűrűjében a Mapei és Szabadics szervezésében

magyarepitok.hu

2020.10.02. 16:36 - Kalácska-Nagy Nóra

Idén közel 1400-an kerekedtek fel, hogy a Mapei Tour de Zalakaros kerékpáros kihívását teljesítsék szeptember utolsó hétvégéjén.

Hirdetés

Az elmúlt években az egyik legnépszerűbb hazai amatőr országúti versennyé nőtte ki magát a Mapei Tour de Zalakaros. Az érdeklődők különféle távok és túrák között válogathattak:

  • a maratoni táv,
  • a 60 kilométeres országúti középtáv
  • és a Karos-Spa Kis-Balaton kerülő családi túra mellett
  • a legkisebbek a termál tó körül kijelölt pályán tekerhettek.

A rendezvényen céges csapatok is összemérték erejüket. A Szabadics Zrt. által létrehozott Szabadics Ride Company Challenge keretein belül négy- vagy ötfős csapatok küzdelmére került sor.

A kihívás résztvevőinek 36 kilométert kellett teljesíteniük a Kis-Balaton körül.

Összesen 42 csapat indult, ebből 28 verseny-, 14 csapat pedig hobbi-kategóriában.

 

Fotó: Mapei Tour de Zalakaros


Csapatépítő ereje van egy ilyen eseménynek

Kovács Tamás, a Szabadics Zrt. elnöke lapunk megkeresésére a versennyel kapcsolatban elmondta, hogy negyedik alkalommal szervezték meg a Szabadics Ride Company Challenge-t.

Kifejtette azt is: „2017-ben kerestek meg bennünket a Tour de Zalakaros szervezői, hogy egészítsük ki a rendezvényt egy céges csapatversennyel. Mivel a vállalatunknál egyébként is nagyon sokan kerékpároznak, belevágtunk.”

 

Kovács Tamás, a Szabadics Zrt. elnöke (jobbra), mellette Markovics Béla, a Mapei Kft. ügyvezető igazgatója

A biciklis esemény kapcsolat- és közösségépítésre is kiváló alkalmat biztosít. „Egy ilyen eseményre meg tudjuk hívni az alvállalkozóinkat, a partnereinket és az anyagbeszállítókat is. Ez egyfajta közösségépítést tesz lehetővé, hiszen közösen szerzünk élményeket. Másfelől, aki ismeri a csapatverseny szabályait, tudja, hogy ez egyúttal nagyon fontos csapatépítő funkciót is betölt. Ezt mi sem mutatja jobban, mint hogy öten indulnak el egy csapatban, és a negyedik beérkező ideje számít a csapat eredményének. Tehát csak úgy tud jól teljesíteni egy csapat, ha együtt dolgozik és segíti egymást.”

Egyre nagyobb körben terjed a verseny híre, és évről évre egyre több céges csapat rajtol el.

„Akik ebben részt vesznek, sokkal jobban átérzik az együttműködés fontosságát. Úgy gondolom, ez fontos összetevője a vállalati kultúrának”

– vélekedett a cég vezetője, majd hozzátette: „jövőre is várjuk a sok jelentkezőt, és az építőiparból is még több cégre számítunk.”

 

Fotó: Mapei Tour de Zalakaros

Kovács Tamás lapunknak azt is elmondta, hogy ő maga is meghatározó szereplője a Szabadics égisze alatt megvalósuló kerékpáros kihívásnak, szeret részt venni ezeken a versenyeken a mozgás öröméért, illetve ilyenkor testközelben találkozhat a természettel.

Markovics Béla, a Mapei Kft. ügyvezető igazgatója is indult a versenyen, aki elárulta, hogy jövőre még jobb körülmények várják az ide érkezőket.

Hamarosan átadnak a városban egy új, a Szabadics Zrt. kivitelezésében épülő turisztikai központot, amely méltó helyet fog biztosítani a Mapei Tour de Zalakaros rendezvényének.

 

Fotó: Mapei Tour de Zalakaros

Sikerült a célkitűzés: egy órán belül teljesítették a távot

A céges verseny abszolút győztese a kaposvári AUTO-TEAM csapata lett, akik nem először diadalmaskodtak. Immár negyedik éve verhetetlenek, most 48:01 perces idővel teljesítették a távot.

 

Fotó: Mapei Tour de Zalakaros

A Szabadics Zrt. saját női csapata hobbi kategóriában 1. helyen végzett 1:25:05 perces idővel. Czigányné Bauer Beáta, Deák Anita, Lelkó Dóra, Ekler Krisztina és Faricsné Pál Paula alkották a sikeres csapatot.

A férfiaknál Kovács Tamás, Polgár Balázs, Szabadics Roland, Kovács Norbert és Déri Miklós verseny kategóriában a tervezett időn belül értek célba. Ezzel az eredménnyel sikerült a célkitűzésük, hiszen egy órán belül teljesítették a távot 0:58:31 perces idővel.

 

Fotó: Mapei Tour de Zalakaros

 

Galéria

AktuálisSzabadics Zrt.Mapei Kft.kerékpárZalakarosKis-Balaton

Hírlevél

Hirdetés