2024.04.26, Péntek
Életerő biztosítva: teljes szakorvosi hálózatot biztosít dolgozóinak a Grabarics
Fotók: Grabarics Kft.

Életerő biztosítva: teljes szakorvosi hálózatot biztosít dolgozóinak a Grabarics

Grabarics Kft.

2020.12.17. 07:30

A Grabarics az egészségbiztosítás keretén belül minden eddiginél kedvezőbb feltételekkel biztosítja munkavállalói számára a magán egészségügyi ellátást.

Az együttműködés keretében minden dolgozó számára biztosított a hozzáférés a legjobb és legmegbízhatóbb egészségügyi szakemberekhez és ellátáshoz. A szolgáltatás természetesen azoknak jelenti a legnagyobb értéket, akik számára nemcsak a napi boldogság, hanem a hosszú, egészséges élet is szerepel a vágyai között.

Fontosnak tartják munkatársaik figyelmét felhívni arra, hogy egészségben élni nem csak önmagunk miatt fontos, hanem társunkkal, családunkkal, gyermekeinkkel szembeni felelősség is, hisz gondoljunk csak arra, hogyha valaki nem egészséges, az a környezete életére is milyen nagy hatással tud lenni, fizikailag és lelkileg is.

A helyzet azonban, ennél többnyire bonyolultabb: ha valaki került már huzamosabban a közegészségügy hálójába, tudja, hogy hónapos várólisták, sorban állás, robot üzemmód várja a panasszal vagy ellátásra érkezőket. Persze ki kell emeljük: mindez nem arról szól, hogy jó-e, vagy elegendő-e a közegészségügy, hanem arról, hogy a Grabarics dolgozói az elérhető legjobb ellátást kapják akkor is, ha gyógyításról, akkor is, ha megelőzésről van szó.

Ez a szolgáltatás elsősorban a gyógyuláshoz való hozzájutás gyorsaságában, komfortjában, illetve az ellátási környezetben tud többet adni. Egy magánkórház megteheti, hogy nincs várólista, időpontra lehet érkezni, több idő jut egy betegre, a tájékoztatásra, és kellemesebb a környezet.

 

Évtizedek alatt már itthon is kiépült egy bővülő egészségügyi magánszektor

Magyarországon az állami egészségügyi ellátást – a nyugati országokhoz hasonlóan – a TB finanszírozza a befizetett adókból és járulékokból. Ahogyan azonban Nyugaton sem lehet, úgy itthon sincs arra mód, hogy ebből a forrásból mindent biztosítson az állami egészségügy, főleg nem azon a színvonalon, amit a betegek elvárnának.

Éppen ezért az állami forrásokból működtetett rendszer mellett évtizedek alatt itthon is kiépült és egyre bővül az egészségügyi magánszektor, ahol a páciensek komfortosabban és gyorsabban juthatnak egészségügyi szakellátáshoz.

Fontos megjegyezni, hogy a magán- és az állami rendszer közötti különbség nem elsősorban az ellátás orvosszakmai minőségében keresendő (bár az ellátás gyorsasága komoly egészségügyi tényező), hanem a hozzájutás gyorsaságában, komfortjában, illetve az ellátási környezetben. Egy magánrendelőben nincs várólista, időpontra lehet érkezni, több idő jut a betegre, a tájékoztatásra, és kellemesebb a környezet

 

Mi is az, amit pontosan megkapnak a Grabaricsos dolgozók a biztosítással?

Nem kevesebbet, minthogy használhatják a teljes szakorvosi hálózatot, és mindezt időpont-egyeztetéssel, kellemes rendelőkben, várakozás, plusz anyagi ráfordítás nélkül.

Bejelentkezhetnek sebészhez, nőgyógyászhoz vagy szemészhez, és elvégeznek minden olyan műtétet, ami után nem kell egy napnál többet kórházban tölteni. Ilyenek például egy epe vagy sérvműtét, kisebb nőgyógyászati és ortopédiai beavatkozások. A juttatási csomagnak részei a különböző képalkotó vizsgálatok is, mint az ultrahang, a CT, PET-CT, Cardio-CT, vagy MR, amire az állami rendszerben gyakran többhónapos a várólista, illetve magára az ellátásra is órákig kell várni a rendelőkben.

Itt mindez nem fordulhat elő, a vizsgálatokat minden dolgozónak pár napon belül elvégzik. Emellett működik egy 24 órás orvosi tudakozó, ahol felkészült orvosok adnak tanácsot bármilyen egészséggel kapcsolatos kérdésben.

AktuálisGrabarics Kft.egészségügytámogatás