2024.03.29, Péntek
Megújult épületrészben folytatódhat a gyermekklinika kis betegeinek ellátása
Fotók: Indotek Group

Megújult épületrészben folytatódhat a gyermekklinika kis betegeinek ellátása

Indotek Group

2021.12.22. 12:15 - Kalácska-Nagy Nóra

Az Indotek Group is hozzájárult a teljes elektromos hálózat, a falak, a nyílászárók, a bútorok és a műtő korszerűsítésének megvalósulásához.

Hirdetés

Befejeződtek a felújítási és átalakítási munkálatai a Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikáján létrejött Bókay Arcrekonstrukciós Centrum épületrészének – derült ki az Indotek Group sajtóközleményéből. A teljes körű felújítás következtében az arcrendellenességekkel született gyerekek egyszerre többféle ellátásban is részesülhetnek, egy épületen belül.

A projekt kivitelezését Magyarország egyik vezető befektetéskezelő cégcsoportja, az Indotek Group 10 millió forinttal támogatta.

A felújítás révén a műtőben minden adott a legmagasabb szintű ellátáshoz, a sebészeti eljárásokat követően pedig egy modern környezetben regenerálódhatnak a gyermekek.

Fotók: Indotek Group

Egy műtő, egy szájsebészeti-vizsgáló, egy fül-orr-gégészeti-vizsgáló, két kórterem és egy teakonyha – ezek a teljeskörűen felújított és kialakított helyiségek találhatók meg az I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikán lévő Bókay Arcrekonstrukciós Centrum megújult épületrészében. A közel 100 millió forint összköltségű projekt megvalósítása során

nemcsak a teljes elektromos hálózat, a falak, a nyílászárók, a bútorok és a műtő újult meg, hanem a terület átrendezésével megépült egy új fürdőszoba a gyermekeknek és egy teakonyha is a centrum dolgozóinak.

Egyszerre többféle ellátásban is részesülhetnek a gyerekek, egy épületen belül

„Nagyságrendileg 120 gyermek születik évente arcfejlődési rendellenességekkel és arcdeformitásokkal Magyarországon, így nagy szükség van arra, hogy modern, a kor követelményeinek megfelelő és nagy kapacitással bíró létesítmények álljanak rendelkezésre. Az új épületrésznek köszönhetően mostantól a betegek és a szülők egy még korszerűbb centrumba léphetnek be, amely azt gondolom, elengedhetetlen a gyógyulás szempontjából”

– mondta el Dr. Nagy Krisztián PhD a Bókay Arcrekonstrukciós Centrum vezetője.

Az új épületrésznek köszönhetően egy helyen állnak rendelkezésre a szájsebészek, fül-orr-gégészek, valamint a logopédusok.

„Az Indotek Group társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos filozófiájának fontos eleme az egészségügyi projektek segítése, főként, ha a támogatás révén előremenőleg több száz gyermek életminőségének javítását támogathatjuk”

– tette hozzá Pintyőke Marcell, az Indotek Group marketing vezetője.

A centrum jövőbeni tervei között szerepel a beavatkozások számának növelése, illetve a műtő- és altatókapacitások maximális kihasználása is.

AktuálisIndotek GroupépületfelújításBókay Arcrekonstrukciós Centrum Budapest

Hírlevél

Hirdetés