2024.05.18, Szombat
Jelentősen csökkentette ökológiai lábnyomát az Indotek Group
Fotók: Indotek Group

Jelentősen csökkentette ökológiai lábnyomát az Indotek Group

Indotek Group

2022.02.17. 14:55 - Kalácska-Nagy Nóra

Az energiahatékonysági projektek nagyságrendileg évente körülbelül 220 ezer köbméter földgáz és 673 megawattóra villamos energia megtakarítását teszik lehetővé.

Hirdetés

Az elmúlt két évben csaknem 16, összesen félmilliárd forint értékű energiahatékonysági beruházást indított el az Indotek Group. Magyarország egyik vezető ingatlanpiaci befektetéskezelő cégcsoportja a fenntarthatósági fejlesztésekkel nagyságrendileg 600 tonnányi szén-dioxiddal csökkentette ingatlanai éves károsanyag-kibocsátását.

Az Indotek Group a jövőben is intenzíven támogatni kívánja a portfóliójába tartozó ingatlanok fenntarthatóbbá és korszerűbbé tételét: jelenleg 25 korszerűsítési és fejlesztési projekt van előkészítés alatt.

 

Korszerű épületgépészettel és világítással tesznek a környezetért

Az Indotek Group a korábbi évek jelentős korszerűsítési és fejlesztési programjaihoz hasonlóan 2020-2021-ben is tovább folytatta a portfóliójába tartozó ingatlanok energiahatékonyságát növelő beruházásait. A cégcsoport a 20-25 éves múltra visszatekintő bevásárlóközpontok és irodaépületek külső-belső felújítása során

elsősorban épületgépészeti és világítástechnikai átalakításokat, illetve a belső komfortszint fenntartásához szükséges energiafelhasználás csökkentését célzó fejlesztéseket végzett.

Több épületben a kazánok és hőközpontok cseréjére, a lámpatestek LED technológiájú leváltására is sor került.

A mintegy félmilliárd forint összértékű energiahatékonysági projektek nagyságrendileg évente körülbelül 220 ezer köbméter földgáz és 673 megawattóra villamos energia megtakarítását teszik lehetővé. Ezen mennyiségek 80-100 átlagos magyar háztartás teljes éves gázfogyasztásának, illetve 300 család éves villamosenergia-felhasználásának felelnek meg.

A fejlesztések a Föld légkörét évi 600 tonna szén-dioxid kibocsátásától mentesítik, amely egy 24 ezer fát számláló erdő éves szén-dioxid semlegesítésének felel meg.

Fotók: Indotek Group

Folytatódnak az energiahatékonysági projektek

Az energiahatékonysági beruházások az Indotek Group több, az ingatlan és retail portfóliójába tartozó épületét, így többek között a Duna, Csepel, Nyír és Sopron Plázát, illetve az Infopark A és E épületét, a Váci út 144. alatt található irodaházat, az IBS és a Kocka Irodaház épületét is érintették.  A cégcsoport a jövőben is folytatja energiahatékonysági projektjeit, ezzel is hozzájárulva a fenntartható fejlődéshez és az ESG szempontok érvényesítéséhez az ingatlanpiac területén.

„Az elmúlt két évben cégcsoportunk jelentősen csökkentette az ökológiai lábnyomát. Ezt remekül példázza, hogy az évi, közel 600 tonna szén-dioxid kibocsátás-csökkentés körülbelül 24 ezer fa elültetésével ér fel, hiszen egy átlagos korú és állapotú fa nagyjából 25 kilogramm szén-dioxidot von ki, illetve köt meg egy év alatt. Az Indotek Group egyre nagyobb hangsúlyt fektet arra, hogy tevékenysége során érvényesíteni tudja a különböző fenntarthatósági szempontokat, így ezt a szemléletet a felújítási programjaink, valamint üzemeltetési tevékenységünk során is markánsan megjelenítjük” – tette hozzá Pintyőke Marcell, az Indotek Group marketingvezetője.

Best PracticesIndotek Groupkörnyezetvédelmi beruházásfenntarthatóság

Hírlevél

Hirdetés