2024.03.19, Kedd
Megújult bekötőutat kap a Tolna megyei Fácánkert
Illusztráció: Bernát Benjámin / magyarepitok.hu

Megújult bekötőutat kap a Tolna megyei Fácánkert

magyarepitok.hu

2022.05.15. 08:00 - Bíró Beáta

A munkálatoknak több üteme volt, a kivitelező EuroAszfalt már az utolsó feladatokat végzi a területen. A tervek szerint május végére kész lesz a mellékút.

Hirdetés

Hamarosan teljesen megújul Fácánkert bekötőútja – tájékoztatta lapunkat Szücs Ervin az EuroAszfalt Kft. főmérnöke. A Tolna megyei település elérését segítő 51164 j. mellékút rekonstrukciója több ütemben valósul meg. A régi burkolat erősen deformálódott és repedezett volt, ez indokolta a munkálatokat. Az útszakasz minőségi javulásával komfortosabban és kényelmesebben lehet bejutni Fácánkertre.  

Az 1+200 - 3+195 km szelvény közötti szakaszt már tavaly felújították, a 3+195 - 5+118 közötti szakasz pedig ebben az évben készült el. Most a buszmegállók átépítésén és a burkolat megerősítésén dolgozik a kivitelező EuroAszfalt, melyet nettó 164 063 548 forintból valósítják meg.

 

Várhatóan június közepére elkészül a projekt

A komplex, átfogó beavatkozások között rendezik az útpadkákat, kitisztítják a vízelvezető árkokat, megtörténik az úttest szerkezetcseréje, kiegyenlítő réteg és kopóréteg építése, valamint felfestik a forgalomtechnikai jeleket is.

Jelen pillanatban már a kiegyenlítő réteg építése zajlik, napokon belül a kopóréteg is felkerül. Ezután a padka feltöltését és tömörítését végzik el, az utolsó munkafázis pedig a forgalomtechnikai táblák elhelyezése, valamint az útburkolati jelek felfestése lesz.

A munkákat idén március 21-én kezdte a kivitelező cég és a tervek szerint június közepére el is készülnek vele.

ÚtépítésEuroAszfalt Kft.útépítésTolnaFácánkert

Hírlevél

Hirdetés