2024.04.28, Vasárnap

Hirdetés

Klasszikus tömegképzés, kortárs megoldások a csornai Andrássy Garden épületeiben

Klasszikus tömegképzés, kortárs megoldások a csornai Andrássy Garden épületeiben

magyarepitok.hu

2024.01.31. 16:20 - Móré Levente

A Leier szinte teljes szortimentjét felvonultatja a Zafitrade kivitelezésében épülő Andrássy Garden épületegyüttesében Csorna belvárosában.

Hirdetés

Hat épületben, összesen 65 lakást épít a Zafitrade Kft. Csorna belvárosában. A környékre jellemző egyemeletes, cseréptetős, visszafogott; manzárdablakokkal, néhol attikafallal hangsúlyozott utcafronti homlokzatképzésű épületekhez igazodó együttes a Leier Hungária Kft. szintes teljes szortimentjét felvonultatja.

 

 

Amint Takács Gábortól, a Leier Hungária előregyártott vasbetonszerkezetek üzletágvezetőjétől megtudhattuk,

az Andrássy Gardennél komoly kihívást jelentett, hogy a sűrűn beépült belvárosi részen kellett a lehető legkisebb helyszíni zajterheléssel építkezni.

Városképi előírás volt emellett, hogy az utcafronti épület homlokzatát vissza kellett állítani eredeti állapotára, amihez nagy segítséget nyújtottak a Leier modern építőanyagai.

 

 

Korszerű megoldásokkal a gyors kivitelezésért

Az egymással rendszerben telepíthető Leier termékeknek is köszönhetően jól halad az építkezés, már a belső munkákat végzi a kivitelező a lakóépületeken, amelyek energiaellátáshoz egy 27kW-os naperőművet is telepítettek, a lakások hűtését és fűtését pedig hőszivattyúk biztosítják.

 

 

Az építkezés során többek között

  • összesen több, mint 2.200 m2 Leier Kéregfal épült be hanggátló és teherhordó falazatként, míg az épület külső főfalai és belső válaszfalai Leiertherm téglából készültek.
  • Leier Mesterpanel födém került az összes lakásba és garázsok fölé is. Ebből több, mint 3.600 m2-t szállított a gyártó.
  • Minden épületben Leier előregyártott lépcsőket használtak a lépcsőházaknál.
  • A homlokzaton is megjelenő pillérek szintén előregyártott elemként készültek el.
  • Az épület héjalása Leier Toscana beton tetőcseréppel készült, a járdák burkolásához pedig Leier Taverna és Leier Solido térköveket használtak fel.
  • Fontos volt, hogy a gépkocsik tárolása is rendezett körülménynek között valósuljon meg, így a térkőburkolatú parkolókon felül 28 garázs is épült.

 

 

Négy épületre került, összesen 2600 m2 Leier Toscana Téglavörös és Fekete betoncserép, amelyekkel kapcsolatban Nagy Gergely, a Leier Kft. betoncserép üzletágvezetője kiemelte:

„A beton cserepek szilárdsága, vízzáró képessége, valamint fagyállósága a beton szilárdulásával, és így az idő előrehaladtával is folyamatosan növekszik.”

Egy ilyen cserép alapanyagának, gyártástechnológiájának, valamint felületkezelésének köszönhetően egységes színű, UV-stabil, valamint nem vonzza a villámokat és a felületét a jégverés sem károsítja. A hézagmentesen egymásba kapaszkodó betoncserepekből álló héjazatot a szélsőséges időjárási jelenségek és környezeti hatások sem rombolják.

 

 

Kulcs az állandó minőség

A korszerű betonösszetétel, a bedolgozási és utókezelési technológia együttesen gondoskodik a beton tetőcserepek minőségéről, így azok nyomószilárdságáról vagy méretpontosságáról.

Nagy Gergely hangsúlyozta, a Leier modern gyártási technológiája garantálja a minőségi betonra jellemző tulajdonságokat, hiszen az általuk gyártott beton tetőcserép nem vetemedik, és akár jelentős hőmérséklet vagy nedvességingadozás ellenére sem változtatja térfogatát, illetve tömegét. Ennek köszönhetően tökéletesen egymáshoz illeszkedve, gyorsan és egyszerűen épülhet belőle tartós esztétikus tető – emelte ki végezetül az üzletágvezető.

 

 

Galéria

Mi épül?Leier Hungária Kft.Zafitrade Kft.Csornaelőregyártástetőcseréptársasházaklakóház

Hírlevél

Hirdetés