2024.03.28, Csütörtök
Bevezetés a műemlékfelújításba: Az EBH INVEST szervezésében Ybl-ös hallgatók látogatták meg a Krausz Palotát
Fotók: EBH INVEST

Bevezetés a műemlékfelújításba: Az EBH INVEST szervezésében Ybl-ös hallgatók látogatták meg a Krausz Palotát

magyarepitok.hu

2022.03.22. 10:30 - Kolinek Nóra

Több, az Óbudai Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Karán végzett friss diplomás kezdte meg pályafutását az EBH INVEST-nél. Továbbá jelenleg is vannak olyan munkavállalói a vállalatnak, akik most is az egyetem hallgatói.

Hirdetés

Az EB HUNGARY INVEST Kft. számára fontos, hogy jó kapcsolatot alakítson ki a következő generáció építőipari szakembereivel. A vállalat tavaly novemberben projektlátogatást szervezett az Óbudai Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Karának hallgatói számára. A karon építőmérnök-, építészmérnök- és műszaki-menedzser felsőfokú képzés zajlik.

Az eseményen résztvevő hallgatók betekintést nyerhettek az EBH INVEST kivitelezésével megújuló fővárosi Krausz Palota rekonstrukciós munkálataiba.

Ahogy korábban már beszámoltunk róla, az 1885-ben épült Andrássy úti palota felújítása során a vállalat „shell and core” típusú kivitelezés keretein belül, az épület teljes gépészeti és villamos rendszereinek kialakítását, valamint a közös használatú terek kiépítését végzi. (A shell and core generálkivitelezés alapozást, szerkezetépítést, a homlokzat és a tető kiépítését, a fő gépészeti és villamossági gerincrendszerek, illetve a fő berendezések telepítését foglalja magába a bérleményi végpontok kiépítése nélkül.− a Szerk.).

Az épületben a látogatás ideje alatt bontási munkálatok zajlottak, ami kifejezetten a tanmenethez illeszkedett: a projektlátogatást felügyelő oktató előadásán éppen a bontási folyamatokról tanultak a hallgatók.

Fotók: EBH INVEST 

 

A projektlátogatás résztvevőinek lehetősége nyílt diák és gyakornoki pozíciók után érdeklődni

Az EBH INVEST és az Óbudai Egyetem közötti együttműködés több évre nyúlik vissza. A vállalat rendszeresen ellátogat az egyetem állásbörzéire, több alkalommal támogatta az Ybl gólyatábort, sőt a 2021-es évben megrendezett tábor egyik fő szponzora volt.

A cégnél több kolléga jelenleg is egyetemi tanulmányokat folytat az Ybl Miklós Építéstudományi Karon.

„Hasznos, hogy az elméletet a gyakorlatba ültethetjük, és munka közben összefüggéseiben látjuk az egyes tantárgyak tudásanyagát”

– Ö. Andor, az EBH INVEST munkatársa, Ybl-ös hallgató.

A vállalat tájékoztatása szerint a kezdeményezés kifejezetten sikeres volt. Már az első esemény során pozitív visszajelzések érkeztek a résztvevőktől, továbbá sokan érdeklődtek diák és teljes állású álláslehetőségek iránt. Az EBH INVEST nyitott pozícióiról részletes információkat hallhattak a projektlátogatáson részt vevő HR-es kollégától.

A cég menedzsmentje hozzátette: a projektlátogatás keretein belül érkezett jelentkezőkből két diák azóta is nálunk dolgozik, illetve általuk ajánlott további két hallgatóval folynak az egyeztetések nyitott pozícióink kapcsán.

Az EBH INVEST a tervek szerint évente legalább 3 alkalommal szervezne hasonló eseményt. Elmondták: amennyiben a koronavírus-járványra való tekintettel nincs lehetőség személyes látogatásra, úgy online túravezetés megtartását is szorgalmazni fogják.

Galéria

Best PracticesEBH INVESTműemlékfelújításrekonstrukcióműemlék

Hírlevél

Hirdetés