2024.04.25, Csütörtök
Látványos épület sikere nyomán erősítené a norvég piacon jelenlétét a bim.GROUP
Fotó: kistefosmuseum.com

Látványos épület sikere nyomán erősítené a norvég piacon jelenlétét a bim.GROUP

magyarepitok.hu

2022.03.17. 18:30 - Szabó Ákos

A magyar cég munkáját dicséri az Oslótól északra található Kistefos Múzeum legikonikusabb épülete.

Hirdetés

A magyar bim.GROUP részt vett a Kistefos Múzeum legújabb épülete, a látványos, vízfelület feletti hidat alkotó Twist csavart alakzatú felületének kialakításában – emlékeztet a cég sajtóközleményében. A Kistefos Múzeum 270 000 négyzetméteres szoborparkjában található építmény - amelyet művészeti múzeumként, szoborként, tájösvényként és hídként is jellemeztek már - a Randselva folyó felett ível át. A bim.GROUP szakértőinek feladata az épület komplett épületburkolatának szakági tervezése volt, mely kollégák a tervek elkészítésekor még a Baumetall Kft. csapatát erősítették.

A Twist három galériában a kortárs művészetnek ad otthont. A szoborkert által használt teret a folyó kettéválasztja, ezért döntöttek úgy, hogy a két felet magával a múzeummal kötik össze. Az épület csavart kialakítása lehetővé teszi, hogy különböző magasságú folyópartokon nyugodjon.

 

Belépő a norvég piacra

„A Kistefos Múzeum volt a belépőnk a norvég piacra, amely nagy potenciállal rendelkezik” - mondta Ballay Zsolt, a magyar alapítású bim.GROUP cégvezetője. Hozzátette: a skandináv dizájn nem véletlenül világhírű, az innováció és a fenntarthatóság a legfontosabb értékek a cég számára is. „Úgy gondoljuk, hogy ezek az értékek különösen fontosak Norvégiában is. Szívesen használjuk a szakértelmünket, együttműködünk a helyi tervezőstúdiókkal, és erősítjük jelenlétünket az országban.”

Miután a tervezővállalat sikeres projektek hosszú sorát tudhatja magáénak Magyarországon és külföldön, most a norvég piacon olyan cégekkel kíván versenyezni, mint a Norconsult, a Bollinger-Grohmann, a Sweco és a Ramboll.

 

Több mint 30 év, mintegy 3000 projekt

A bim.GROUP több mint 30 év alatt mintegy 3000 projektben dolgozhatott, köztük a magyar fővárosban, Budapesten és számos európai helyszínen is, nagyszabású beruházásokon.

„Szívesen használnánk szakértelmünket és innovatív megoldásainkat, együttműködnénk a helyi tervezőstúdiókkal, és erősítenénk jelenlétünket Norvégiában”

- mutatott rá Ballay Zsolt, majd hozzátette: „Teljes körű tervezési szolgáltatással állunk ügyfeleink rendelkezésére a legújabb és leginnovatívabb megoldásokat alkalmazva, a tervezési folyamatokat költségellenőrzés alatt tartva, megtaláljuk a legjobb ár-érték arányú megoldást az egyéni igényeknek megfelelően.”

 

A mérnöki precizitás a művészi tehetséggel ötvözve

Kifejtette még: több mint 100 fős csapatuk feladata, hogy az építészeti tervezés főbb területein a funkcionalitás és az esztétika ötvözetét hozza létre, figyelmet fordítva a fenntarthatóságra, a hatékony működésre és az értékre. „Épületeket, acél- és vasbetonszerkezeteket, ipari homlokzatokat, épületek komplex elektromos és műszaki infrastruktúráját tervezzük, amelyek később monumentális stadionokban, ipari komplexumokban, lakó- és irodaházakban, sport- és szabadidőközpontokban nyilvánulnak meg.”

Best Practicesbim.GROUP Kft. tervezésNorvégia

Hírlevél

Hirdetés