2021.11.28, Vasárnap

Hirdetés

Best Practices

Modern Mintaüzem Program: így fest a Weinberg közelről

2021.11.16

Két rendezvényen is bepillanthattak az érdeklődők az acélszerkezet-gyártó telephely automatizált gyártósoraiba, megtekinthették a fúró- és darabológépeket, valamint a nagy teljesítményű hegesztőállomásokat és a felsőportálos hegesztőrobotot is.

BIM által forradalmasított építőipar? Magyar cég bizonyította be, hogy működik!

2021.10.12

Lecseréltek mindent, ami addig a hétköznapok biztonságát adta, cserébe a következő projektjükön 56 ezerszer (!) kevesebb lett a nagyberuházások mindennapjait megkeserítő ütközésekből. A BuildEXT Kft. olyan integrált építőipari működést valósít meg a BIM segítségével, amely egyelőre nem jellemzi a hazai tervező cégeket, de az elképesztő megtérülési mutatók alapján érdemes őket követni. Interjú Livják Csaba, ügyvezető igazgatóval.

Elrajtolhat a KÉSZ Metaltech Kft. és a pécsi egyetem hazánkban egyedülálló képzése

2021.09.07

A modern, egyre izgalmasabb épületszerkezeti megoldások összetett szaktudással rendelkező, kreatív szakembereket igényelnek – ennek feltételeit teremti meg az új homlokzattervező szakmérnök szakirányú továbbképzés.

Innovatív időkapus rakodási rendszert vezet be a Cemix

2021.08.17

Az új logisztikai megoldás egyes elemei már működnek, a parkoló korszerűsítése befejeződött, továbbá az IT-rendszer néhány modulját is használják.

Átadták Németország első beton nyomtatással készült házát

2021.08.02

A PERI Magyarország azon dolgozik, hogy a közép-kelet európai régióban és Magyarországon is mielőbb épülhessenek 3D beton nyomtatással készült házak.

Újabb rekordsebességű építkezést kivitelez a Bayer Construct cégcsoportja

2021.07.26

Mindössze négy hónap kellett a bokrétaavatóhoz a balatonboglári projektben: előregyártott elemek, speciális zsalurendszer és egyedi betonacél hálós szerkezet is gyorsította a munkát.

Beruházás-lebonyolítói mesteriskolával a kimagasló szakmai tudásért

2021.06.13

Az előadások a járványhelyzet miatt online formában voltak látogathatók. A mesteriskola képzés januárban kezdődött és júniusban fejeződik be, amikor is a megszerzett tudást a hallgatóknak szakdolgozat elkészítésével igazolniuk kell.

Ez az építőipari gyártó csak a legvégső esetben emel árat

2021.06.08

Még soha nem láttak ehhez hasonló kiszámíthatatlanságot az építőipari piacon a Mapeinél.

Élethű építészeti vizualizáció segíti a projektek szereplőit

2021.05.04

Tovább bővül a komplex építészeti és építőipari szolgáltatási paletta.

Egy elhivatott szakember vezérletével lép szintet a WHB

2021.04.17

Sok helyen csak a kirakatba teszik ki a BIM-et, miközben valós adatokat komplexen egyelőre nem igazán lehet nyerni belőle a magyar építőipari projektek kivitelezésében. Ezt a helyzetet felülírva kezdte el a WEST HUNGÁRIA BAU Kft.-nél a generálkivitelezés komplex BIM-rendszerű, hazánkban még gyerekcipőben járó digitalizációját Czelter Péter. Százszázalékig a gyakorlati megoldásokra összpontosít, melyek megszüntetik a papíralapú számolgatásokat és a párhuzamosan futtatott számítógépes táblázatok sokaságát.

Törekedni kell a piacformáló megoldások bevezetésére - A KÉSZ Csoport és partnere, a dvb Kft. 3D betonnyomtató iparági törekvése

2021.10.20

A KÉSZ Csoport számára a tudás alapkő, amelyre építi a teljes működését, mely tudást a stratégiai partnereivel összefogva közösen hozza létre. Olyan iparágakban tevékenykednek a vállalatok, ahol méretükből és szigorú, kötött jogszabályi környezetükből adódóan nehezebb újító, rendszerformáló megoldásokat bevezetni. Ettől függetlenül egyáltalán nem lehetetlen feladat, hiszen egyrészt fel kell ismerni a lehetőségeket, másrészt támogatni kell azokat. Kiváló példa erre Krepler Benedek története, aki most már a 30 éves fennállását ünneplő dvb Kft. – a KÉSZ Csoport stratégiai együttműködő partnere – az IQ Kecskemét támogatásával készül megreformálni a 3D betonnyomtató piacot és az építőipari minőségbiztosítást. A projektben résztvevő kollégákkal beszélgettünk.

Tanpályás képzést indít a Leier az előregyártott technológia kivitelezőinek

2021.10.11

Az elméleti és gyakorlati oktatásra jelentkezők számára valódi körülmények mellett ingyenes oktatást biztosítanak az előregyártott betonelemek szakszerű kivitelezéséhez.

Már hibrid típusú munkagépek is segítik a Market-csoport munkáját

2021.09.03

A hibrid típusú lánctalpas kotrók kis fordulatszám esetén is stabil teljesítményt nyújtanak, illetve meglepően csendes és alacsony rezonanciájú üzemelést biztosítanak.

Merjünk változtatni, bátran alapozzunk a tudásra - Interjú a KÉSZ Csoport innovációs törekvéseiről

2021.08.03

Számos iparágban elkezdődtek olyan törekvések, amelyek a folyamatos fejlődést, az újító gondolkodást helyezik előtérbe. Ezzel természetesen nemcsak a belső működést céljuk organizálni, hanem az üzleti folyamatokat is optimalizálnák. A KÉSZ Csoport, mint a hazai építőipar egyik legnagyobb szereplője a jövőbe tekint, és szervezett keretekre támaszkodva karolja fel az akár iparágformáló ötleteket.

Ez az a ház, ahol másfél nap alatt érte el a szerkezetkész állapotot a MERKBAU

2021.07.30

A magyar vállalat kimondott célja, hogy ezzel az innovatív építési formával ipari létesítményeket, közintézményeket, társasházakat, lakóházakat építsen.

Ezek a romákat foglalkoztató magyar cégek kaptak elismerést

2021.06.14

Az oklevelet a Duna Aszfalt Zrt., a ZÁÉV Zrt., a KÉSZ Építő és Szerelő Zrt., a MÁV Zrt. és az AQUAPLUS Kft. vezetői vehették át.

Bezárult a népligeti Multicsarnok, záró szakaszához ért a kivitelezés

2021.06.10

A Market kivitelezésében épülő 22 ezer férőhelyes aréna belső terében már a szakipari munkák zajlanak, a projekt készültségi szintje 60 százalékos.

A szerkezetépítés magasiskolája: elérte a 120 méteres magasságot a MOL Campus

2021.06.02

A Market Építő Zrt. és leányvállalata a Moratus Szerkezetépítő Kft. egyedi megoldásokkal, képzett, felkészült és jól szervezett szakmai csapattal, több ezer mérnöki munkaóra befektetésével az előirányzott terveknek megfelelően halad a MOL Campus építésével.

Egyedülálló eszközzel hozza be a BIM-et az útépítésbe a Duna Aszfalt

2021.04.26

A piacvezető magyar cég hosszas és alapos vizsgálódással jutott a BIM modellek előállításához szükséges legjobb tervezőszoftver kiválasztásához. Az alkalmazott eszköz egyik legnagyobb előnye, hogy gördülékenyen dolgozik együtt több különböző szoftverrel.