2021.09.24, Péntek

Hirdetés

Best Practices

Innovatív időkapus rakodási rendszert vezet be a Cemix

2021.08.17

Az új logisztikai megoldás egyes elemei már működnek, a parkoló korszerűsítése befejeződött, továbbá az IT-rendszer néhány modulját is használják.

Átadták Németország első beton nyomtatással készült házát

2021.08.02

A PERI Magyarország azon dolgozik, hogy a közép-kelet európai régióban és Magyarországon is mielőbb épülhessenek 3D beton nyomtatással készült házak.

Újabb rekordsebességű építkezést kivitelez a Bayer Construct cégcsoportja

2021.07.26

Mindössze négy hónap kellett a bokrétaavatóhoz a balatonboglári projektben: előregyártott elemek, speciális zsalurendszer és egyedi betonacél hálós szerkezet is gyorsította a munkát.

Beruházás-lebonyolítói mesteriskolával a kimagasló szakmai tudásért

2021.06.13

Az előadások a járványhelyzet miatt online formában voltak látogathatók. A mesteriskola képzés januárban kezdődött és júniusban fejeződik be, amikor is a megszerzett tudást a hallgatóknak szakdolgozat elkészítésével igazolniuk kell.

Ez az építőipari gyártó csak a legvégső esetben emel árat

2021.06.08

Még soha nem láttak ehhez hasonló kiszámíthatatlanságot az építőipari piacon a Mapeinél.

Élethű építészeti vizualizáció segíti a projektek szereplőit

2021.05.04

Tovább bővül a komplex építészeti és építőipari szolgáltatási paletta.

Egy elhivatott szakember vezérletével lép szintet a WHB

2021.04.17

Sok helyen csak a kirakatba teszik ki a BIM-et, miközben valós adatokat komplexen egyelőre nem igazán lehet nyerni belőle a magyar építőipari projektek kivitelezésében. Ezt a helyzetet felülírva kezdte el a WEST HUNGÁRIA BAU Kft.-nél a generálkivitelezés komplex BIM-rendszerű, hazánkban még gyerekcipőben járó digitalizációját Czelter Péter. Százszázalékig a gyakorlati megoldásokra összpontosít, melyek megszüntetik a papíralapú számolgatásokat és a párhuzamosan futtatott számítógépes táblázatok sokaságát.

Merjünk változtatni, bátran alapozzunk a tudásra - Interjú a KÉSZ Csoport innovációs törekvéseiről

2021.08.03

Számos iparágban elkezdődtek olyan törekvések, amelyek a folyamatos fejlődést, az újító gondolkodást helyezik előtérbe. Ezzel természetesen nemcsak a belső működést céljuk organizálni, hanem az üzleti folyamatokat is optimalizálnák. A KÉSZ Csoport, mint a hazai építőipar egyik legnagyobb szereplője a jövőbe tekint, és szervezett keretekre támaszkodva karolja fel az akár iparágformáló ötleteket.

Ez az a ház, ahol másfél nap alatt érte el a szerkezetkész állapotot a MERKBAU

2021.07.30

A magyar vállalat kimondott célja, hogy ezzel az innovatív építési formával ipari létesítményeket, közintézményeket, társasházakat, lakóházakat építsen.

Ezek a romákat foglalkoztató magyar cégek kaptak elismerést

2021.06.14

Az oklevelet a Duna Aszfalt Zrt., a ZÁÉV Zrt., a KÉSZ Építő és Szerelő Zrt., a MÁV Zrt. és az AQUAPLUS Kft. vezetői vehették át.

Bezárult a népligeti Multicsarnok, záró szakaszához ért a kivitelezés

2021.06.10

A Market kivitelezésében épülő 22 ezer férőhelyes aréna belső terében már a szakipari munkák zajlanak, a projekt készültségi szintje 60 százalékos.

A szerkezetépítés magasiskolája: elérte a 120 méteres magasságot a MOL Campus

2021.06.02

A Market Építő Zrt. és leányvállalata a Moratus Szerkezetépítő Kft. egyedi megoldásokkal, képzett, felkészült és jól szervezett szakmai csapattal, több ezer mérnöki munkaóra befektetésével az előirányzott terveknek megfelelően halad a MOL Campus építésével.

Egyedülálló eszközzel hozza be a BIM-et az útépítésbe a Duna Aszfalt

2021.04.26

A piacvezető magyar cég hosszas és alapos vizsgálódással jutott a BIM modellek előállításához szükséges legjobb tervezőszoftver kiválasztásához. Az alkalmazott eszköz egyik legnagyobb előnye, hogy gördülékenyen dolgozik együtt több különböző szoftverrel.