2024.03.29, Péntek
Ezek a romákat foglalkoztató magyar cégek kaptak elismerést
Fotók: Kövesi Csaba/Facebook

Ezek a romákat foglalkoztató magyar cégek kaptak elismerést

magyarepitok.hu

2021.06.14. 07:54 - Kalácska-Nagy Nóra

Az oklevelet a Duna Aszfalt Zrt., a ZÁÉV Zrt., a KÉSZ Építő és Szerelő Zrt., a MÁV Zrt. és az AQUAPLUS Kft. vezetői vehették át.

Hirdetés

Legnagyobb számban romákat foglalkoztató magyar cégeket részesített elismerésben a cigány Áldott Kereszt Egyesület. A vállalkozói szféra elismerésére alapított,

„Köszönet a munkáért!” – „Naiszaras e butyi” elnevezésű díjjal a romák számára biztosított munkahelyek társadalmi fontosságára szeretnék felhívni a figyelmet

– olvasható Kövesi Csaba, a civil szervezet elnökének Facebook bejegyzésében. Az oklevelet

  • a Duna Aszfalt Zrt.,
  • a ZÁÉV Zrt.,
  • a KÉSZ Építő és Szerelő Zrt.,
  • a MÁV Zrt.
  • és az AQUAPLUS Kft. vezetői vehették át.
Fotók: Kövesi Csaba/Facebook

Hagyományt kívánnak teremteni

A 2016-ban létrejött Áldott Kereszt Egyesület célja, hogy a cigányság hitéletének támogatása mellett segítséget nyújtson a cigányság számára ahhoz, hogy ismét elismert és megbecsült tagjai legyenek a többségi társadalomnak. Kövesi Csaba, a civil szervezet elnöke a díjátadón kiemelte, az elmúlt években Magyarországon gyökeresen megváltozott az a szerep, amelyet a cigányság tölt be a munka világában.

Az esemény fővédnöke, Palkovics László innovációs és technológiai miniszter levélüzenetében írt arról, hogy hazai és uniós forrásból célzottan is támogatják a foglalkoztatási szempontból hátrányos helyzetű társadalmi csoportok elhelyezkedését.

Az Áldott Kereszt Egyesület az ünnepi eseménnyel hagyományt kíván teremteni: a jövőben minden évben elismerést nyújt majd át a cigány származásúak foglalkoztatásában élenjáró magyar vállalatoknak.

Galéria

Best PracticesDuna Aszfalt Zrt.ZÁÉV Építőipari Zrt.KÉSZ CsoportMÁVAquaplus Kft. díjátadók

Hírlevél

Hirdetés