2024.04.16, Kedd
Tiszaújvárosban építi fel kelet-magyarországi logisztikai központját a Lidl
Az illusztrációs fotó egy már elkészült Lidl logisztikai központot ábrázol (lidl.hu)

Tiszaújvárosban építi fel kelet-magyarországi logisztikai központját a Lidl

boon.hu

2023.02.11. 09:02 - Bíró Beáta

Az üzletlánc azért választotta a borsodi várost, mert jól megközelíthető és gazdaságilag fejlődő.

Hirdetés

Elfogyott az utolsó értékesíthető befektetési terület a Tiszaújvárosi Ipari Parkban. A mintegy 280 ezer négyzetméteres helyet a Lidl Magyarország Kft. vette meg. A város képviselő-testülete januárban döntött arról, hogy a Tiszaújvárosi Ipari Parkot üzemeltethető önkormányzati tulajdonú cég, a TiszaSzolg 2004 Kft. értékesítheti a még fennmaradó szabad területet – számol be cikkében a boon.hu.

A bruttó 800 millió forintos tranzakció a lap információi szerint a legnagyobb volumenű és értékű területértékesítés a Tiszaújvárosi Ipari Park negyedszázados történetében.

A Lidl azért ezt a helyet választotta, mert jó a város közlekedési megközelíthetősége - az M3-as autópálya felhajtója néhány kilométerre van -, kiépített az ipari parki környezet, és a várost gazdaságilag fejlődőnek ítélik meg, amely potenciát adhat további fejlesztésekhez.

A kiskereskedelmi üzletláncot működtető társaság raktárbázist épít fel a területen, amely, ha elkészült, 300 munkahelyet teremt a városban.  

 

A tiszaújvárosi lesz az ötödik központ

Mint a kereskedelmi lánc honlapján olvasható: most négy bázis szolgálja ki a Lidl Magyarország Kft. csaknem 200 magyarországi üzletét, a budapesti, az ecseri, a székesfehérvári, a szigetszentmiklósi és a hejőkürti raktár. A tiszaújvárosi lesz az ötödik központ. Mint írják: a logisztikai központok építésénél és fejlesztésénél figyelembe veszik a gazdasági, környezeti és társadalmi tényezőket.

Energiatakarékos megoldásaik egyik eleme a természetes világítás használata LED-lámpák segítségével, továbbá a hatékony hűtési megoldások.

2022 január 1-jétől a Lidl teljes üzlethálózata, logisztikai központjai és irodaháza számára 100%-ban megújuló erőforrásból származó áramot vásárol.

Mi épül?Tiszaújvárosraktárlogisztikai központKelet-Magyarországipari park

Hírlevél

Hirdetés