2024.04.24, Szerda
Tanpályás képzést indít a Leier az előregyártott technológia kivitelezőinek
Fotók: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

Tanpályás képzést indít a Leier az előregyártott technológia kivitelezőinek

magyarepitok.hu

2021.10.11. 15:45 - Kalácska-Nagy Nóra

Az elméleti és gyakorlati oktatásra jelentkezők számára valódi körülmények mellett ingyenes oktatást biztosítanak az előregyártott betonelemek szakszerű kivitelezéséhez.

Hirdetés

A Leier cégcsoport kilenc hazai építőanyag gyárával a magyar szerkezeti építőanyag-gyártás meghatározó szereplőjévé vált az évek során. A Leier Hungária Kft. az előregyártott technológia egyik jelentős képviselője a hazai piacon, ám nemcsak a gyártás területén nyújtanak segítséget az építőipar szereplői számára, hanem az oktatásban is oroszlánrészt vállalnak.

Az előregyártott építőanyagok nagy előnye, hogy gyorsítják az építkezést, továbbá a technológiának köszönhetően maximum öt főre van szükség a kivitelezés helyszínén. Ezek a speciális elemek megoldást nyújtanak a szakemberhiányra, és alkalmazásukkal jelentősen lerövidül a kivitelezési idő és az ezzel járó rezsiköltség is.

Fotók: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

Élethű szimuláció zajlik a tanpályán

A Leier a változó igényeket folyamatos innovációs tevékenységével igyekszik kielégíteni, követve a legfrissebb nemzetközi építőipari trendeket, ennek érdekében három évvel ezelőtt saját tanpályát alakított ki a cég győri telephelyén az előregyártott technológia iránt érdeklődők számára. A tanpálya célja, hogy a szakemberek testközelből láthassák és sajátíthassák el az újszerű megoldásokat, ne éles helyzetben találkozzanak először a beépítendő építőanyagokkal, hanem tét nélkül gyakorolhassák a megfelelő lépéseket.

A tanpálya esetében is a legmodernebb feltételeket teremti meg a Leier, ezért a gyakorlópálya korszerűsítésen esett át, hogy a hozzájuk érkező kivitelező cégek a legkorszerűbb elemekkel dolgozhassanak a legújabb technológiai megoldásokon.

A Leier nyújtotta képzés két részből tevődik össze; egy elméleti és egy gyakorlati oktatáson vesznek részt a jelentkezők. A képzés fontos eleme, hogy a tanpályán lehetőség nyílik modellezni, hogyan kell az előregyártott vasbeton kéreg- és födémpaneleket szakszerűen összeszerelni. Vagyis élethű szimulációja zajlik az építkezésen zajló folyamatoknak. Az elemek gyors és szakszerű beépítéséhez a Leier termékmenedzserei és területi képviselői nyújtanak szakmai támogatást a helyszínen.

 

Szakmai segítségnyújtás

A helyszínre érkezőket az előregyártott betonelemek szállítókalodákban várják a szimulált építkezésen. Fontos és látványos részét jelenti a képzésnek, amikor az elemeket daru segítségével kiemelik, majd elhelyezik a végső helyükön. A helyszínen emellett a ferde támaszokat is megfelelő módon rögzítik a falba beépített dübelekkel és csavarokkal, majd a szerelőbetonban is elvégzik ugyanezt a mozdulatsort, legvégül a falakat függőlegesbe állítják.

A gyakorlati és elméleti oktatás vezetője hasznos szakmai tanácsokkal látja el a résztvevőket, iránymutatása mellett zajlik minden egyes munkafolyamat a precíz megoldások érdekében. A képzésen résztvevők a gyakorlati oktatást követően oklevelet kapnak.

Az előregyártott technológia iránt érdeklődő kivitelező csapatok jelentkezését várják az ingyenes elméleti és gyakorlati képzésre, a [email protected] e-mail címre.

Galéria

Best PracticesLeier Hungária Kft.Győrtanpályaelőregyártás

Hírlevél

Hirdetés