2024.04.23, Kedd
Innovatív időkapus rakodási rendszert vezet be a Cemix
Illusztráció: Bernát Benjámin / magyarepitok.hu

Innovatív időkapus rakodási rendszert vezet be a Cemix

MTI

2021.08.17. 08:00 - Gyöngyösi Klaudia

Az új logisztikai megoldás egyes elemei már működnek, a parkoló korszerűsítése befejeződött, továbbá az IT-rendszer néhány modulját is használják.

Hirdetés

Időkapus rakodási rendszert vezet be 200 millió forintos beruházással a Cemix Hungary Kft.- derül ki a társaság közleményéből. A logisztikai megoldást először a Bugyi községben lévő üzemben, majd a tervek szerint az év végéig a veszprémi és a debreceni üzemében is alkalmazzák majd.

A közlemény szerint a vállalat 2020-ban indult nagyszabású fejlesztési terv részeként 200 millió forint összértékű projekt keretében építi ki az új, időkapus, ütemezett kiszolgáló rendszert, emellett korszerűsíti és bővíti a rakodásra érkező teherjárművek parkolóját is.

Az előzetes becslések azt mutatják, hogy az időkapus rakodási rendszer csúcsidőszakban akár 2000-2100 tonna építőanyag berakodását is lehetővé teszi egyetlen nap alatt - szemben a korábbi 1400-1500 tonnával -, ami mintegy 100 teherautó kiszolgálását jelenti.

A fejlesztéseknek köszönhetően mintegy 20 százalékkal nagyobb ügyfélforgalmat lehet elérni egy nap alatt, középtávon pedig 30 százalékos növekedés elérése a cél.

 

Nincs szükség papírmunkára

A közleményben hangsúlyozzák, a teljes logisztikai folyamatot új komplex IT-rendszer irányítja és felügyeli. A fuvarozóknak a megrendelt és előre összekészített termékek átvételére előre meghatározott időablakot biztosít. Mindezek mellett a művelet valamennyi fázisa digitalizált, nincs szükség papírmunkára, vagy helyszíni ügyfélszolgálati ügyintézésre.

Az új logisztikai megoldás egyes elemei már működnek, a parkoló korszerűsítése befejeződött, emellett az IT-rendszer néhány modulját is használják már.

A veszprémi székhelyű Cemix Hungary Kft. 1990 és 2020 novembere között Lasselsberger-Knauf néven működött, tavaly ősszel cég- és márkanevet váltott. A társaság tavaly 12,7 milliárd forint árbevételt ért el, ami 6 százalékos növekedés az előző évhez képest. Adózott eredménye 2020-ban meghaladta a 900 millió forintot.

Iparági hírekCemix Hungary Kft.innovációépítőipari alapanyagokáruszállításlogisztikaiparági hírek

Hírlevél

Hirdetés