2023.10.01, Vasárnap

Hirdetés

Cégnevet vált Magyarország egyik vezető építőanyaggyártója
Az LB-Knauf anyagai az egri szolgáltatóközpont épületében (Fotó: Nagy Mihály/magyarepitok.hu)

Cégnevet vált Magyarország egyik vezető építőanyaggyártója

magyarepitok.hu

2020.11.16. 17:22 - Almási Krisztina

A több mint 30 éves múltra visszatekintő építőanyaggyártó tulajdonosai hosszútávú stratégiai megfontolások alapján hozták meg a döntést.

Hirdetés

A veszprémi székhelyű építőanyaggyártó, a Lasselsberger-Knauf Kft. 2020 november közepétől márka- és cégnevet vált: Cemix Hungary Kft. néven folytatja tovább. A több mint 30 éves múltra visszatekintő építőanyaggyártó tulajdonosai hosszútávú stratégiai megfontolások alapján hozták meg a döntést.

Ezzel egyidőben a cég román és horvát leányvállalatainak neve is megváltozik (Cemix Croatia d.o.o. és Cemix Romania S.R.L.). A régiót is érintő döntés értelmében a Cemix márkanév Közép-Európa 8 országában lesz jelen, amivel a Knauf és a Lasselsberger család tulajdonában lévő vállalatcsoport tagjainak lehetősége nyílik a határok nélküli együttműködésre, fejlesztéseik összehangolására és erőforrásaik megosztására.

A névváltás nagyban erősíti a piaci pozíciókat, elősegíti a gyorsabb fejlődést és a szolgáltatási színvonal emelkedését.

Veit Tamás, a Lasselsberger-Knauf cégcsoportvezetője szerint fontos kiemelni, hogy kizárólag a cégnév és a márkanév módosul november folyamán. „A döntés valóban nem jár más változással, vagyis a tulajdonosi kör, a céges adatok és a terméknevek továbbra is változatlanok maradnak. Vásárlóink és partnereink ezt követően is ugyanazzal a minőségben és összetételben fognak találkozni termékeinkkel, ahogy eddig megszokhatták. Kiadványainkon és csomagolásainkon egyedül a márkanév fog változni Cemix-re” – mondta Veit Tamás.


Új fejezetet nyit a cég életében a névváltás

A Cemix már létező márkanév Csehországban, Szlovákiában és Ausztriában. A cseh Cemix az ország első építőanyag gyártóinak egyike volt, más név alatt ugyan, de történelme több mint 100 évre nyúlik vissza. Vagyis egy jól bejáratott, Közép-Európában komoly múlttal és reputációval rendelkező márkanévről beszélhetünk, ami rövid, könnyen kiejthető és könnyen megjegyezhető.

 

A névváltás kiemelkedően fontos mérföldkő a Lasselsberger-Knauf fordulatokban bővelkedő három évtizedes történetében.

Egyben egy olyan új fejezet nyitánya, amely a várakozások szerint nem csak a vállalat jelenlegi három országot felölelő határain belül, de a szélesebb régióban is megváltoztatja a piac összetételét, aktuális trendjét.


Négy termelőüzemmel működik a vállalat

A Lasselsberger Kft. 1990-ben kezdte meg a gyártást és az értékesítést Magyarországon. A felfutóban lévő veszprémi gyár nem sokkal később felkeltette az építőiparban komoly érdekeltségekkel rendelkező német Knauf család érdeklődését, amely 1991 nyarán részedést vásárolt benne, így innentől Lasselsberger-Knauf Kft. néven folytatta tevékenységét.

A cég 2019-ben itthon közel 350 ezer tonna építőanyagot értékesített, amellyel mintegy 12 milliárd forint árbevételt ért el. A Lasselsberger-Knauf Kft. Magyarországon négy termelőüzemet működtet és több mint 180 embert foglalkoztat. Romániában és Horvátországban is leányvállalatokkal rendelkezik, ezekkel együtt éves árbevétele tavaly közel 18 milliárd forint volt.

Iparági hírekLasselsberger-Knauf Kft.Cemix Hungary Kft.építőanyagok

Hírlevél

Hirdetés