2022.08.09, Kedd

Hirdetés

Élethű építészeti vizualizáció segíti a projektek szereplőit
Látvány: DVM group

Élethű építészeti vizualizáció segíti a projektek szereplőit

DVM group

2021.05.04. 11:30 - Kalácska-Nagy Nóra

Tovább bővül a komplex építészeti és építőipari szolgáltatási paletta.

Hirdetés

Az építészeti vizualizáció 2017 óta kiemelt eleme a DVM group integrált építészeti szolgáltatási portfóliójának. A belső projektek egyre növekvő volumene, a nemzetközi piacról érkező sokrétű CGI-igények (render, film, 360° és VR-környezet), valamint a cég idei csatlakozása a Studio Alliance szervezethez mind közrejátszott abban a döntésben, hogy a DVM group egy dedikált ArchViz divíziót hívjon életre.

Az új nagyságrendben megvalósuló és a legfrissebb technológiákat alkalmazó számítógépes képalkotáshoz a DVM ArchViz egy nagy kapacitású hardware-parkot állított fel.

Látvány: DVM group

Teljes épületeket hívnak életre

Massányi Tibor, a DVM group ügyvezető partnere a bővülés kapcsán hangsúlyozta: “ArchViz művészeink olyan csúcstechnológiával, minden részletében tökéletesen kidolgozott, fotórealisztikus, élethű vizualizációkat alkotnak, amelyek Londonban, Párizsban vagy Berlinben is megállják a helyüket. Legyen szó akár teljes alapépületek vagy fit-out munkák életre hívásáról, tevékenységünk részeként a teljes projekt életciklusra piacvezető megoldásokat kínálunk. Integrált szolgáltatási palettánk immár lefedi az építészeti és belsőépítészeti tervezés, az építészeti vizualizáció, a projektmenedzsment, a design & build, a generálkivitelezés és a fenntarthatósági tanácsadás területeit egyaránt.”

Tökéletességig kidolgozott látványtervek

A DVM group ArchViz igazgatói pozíciójában Meszes Csanád építészmérnök, az építészeti vizualizációs csapat eddigi vezetője így nyilatkozott az új szerepkörrel kapcsolatos elképzeléseiről:

„Az építészeti vizualizáció sokkal többet kínál annál, mint a jelenleg még csak rajzasztalon lévő épületek és enteriőrök pontos jövőbeli képi megjelenítése. HR-szempontból segítségül szolgálhat egy-egy cég költözésekor az új fizikai környezetre való ráhangolódásra, fontos szerepet játszva a változásmenedzsment érzékeny területeinek kezelésében. Azok a kollégák, akik már az új iroda tervezésénél részesei lehetnek a közös gondolkodásnak, szorosabb érzelmi kötődéssel, erősebb csapatszellemmel és magasabb fokú lojalitással közelítik az új élethelyzetet.”

„A döntéshozatali folyamatok is felgyorsulnak, hiszen az ügyfél, a tervező és a kivitelező cég között létrejön egy közös nyelv, egy azonos értelmezést lehetővé tévő platform.”

"Legutóbbi referenciáink (a bp, a Booking.com, a TransferWise, a Cushman & Wakefield és a Morgan Stanley irodái, illetve a Szervita Square Building teljes alapépületi vizualizációja) rengeteg új felismeréshez, tanulsághoz vezettek minket. Jövőbeli munkáinkban az építészeti vizualizáció terén szerzett komplex tudásunkat kívánjuk kamatoztatni, és olyan részletorientált, tökéletességig kidolgozott építészeti látványterveket, filmeket és virtuális környezeteket hozunk létre, amelyekkel mind céges, mind privát megrendelőink maximális elégedettségét kiérdemelhetjük.”

A DVM group – Magyarország legkomplexebb építőipari szolgáltatásokat nyújtó cégcsoportja – 1995-ös megalapítása óta a magyar ingatlanszektor meghatározó szereplője. A portfólió elemei az építésztervezés, a projektmenedzsment, a környezetvédelmi szaktanácsadás, a generálkivitelezés és a kivitelezésmenedzsment.

Galéria

Best PracticesDVM groupépítészetképalkotásvizualizáció

Hírlevél

Ajánló