2024.03.19, Kedd
Üvegfalú luxusiroda tükrözi vissza a pesti belváros épületeit
Fotók: Both Balázs/pestbuda.hu

Üvegfalú luxusiroda tükrözi vissza a pesti belváros épületeit

pestbuda.hu, magyarepitok.hu

2021.02.26. 18:30 - Kalácska-Nagy Nóra

Az irodák fölött egy-, két-, illetve háromszintes luxuslakásoknak is jutott hely, amelyek mélyépítési munkáit a HBM Soletanche Bachy végezte el.

Hirdetés

Lapunk figyelemmel kíséri a Szervita téri irodaház alakulását, így legutóbb arról számolhattunk be, hogy megkapta a használatbavételi engedélyt a főváros V. kerületében található Szervita Square Building. Az ingatlan fejlesztője a Horizon Development, építésztervezője, projektmenedzsere és kivitelezője a DVM group. Az alapozási munkák tervezését és kivitelezését a DVM group partnereként a HBM Soletanche Bachy Kft. végezte.

Fotók: Both Balázs/pestbuda.hu

Egy korábban itt álló parkolóház helyén valósult meg a föld felett hétszintes, alatta további öt szintet tartalmazó belvárosi luxusépület – derül ki a PestBuda.hu cikkéből. A mintegy 12 500 négyzetméter alapterületen üzletek is nyílnak, de legnagyobb részében, az 1., 2., 3. és 4. emeleten irodákat alakítanak ki. Itt bérel magának központot a New York-i információs-technológiai cég, a Diligent Corporation is, amely termékmenedzsmenttel, szoftverfejlesztéssel minőségbiztosítással, kiberbiztonsággal és infrastruktúra-üzemeltetéssel foglalkozik.

Az irodák fölött, az 5. és 6. emeleten egy-, két-, illetve háromszintes luxuslakásoknak is jutott hely, amelyeket külön lakossági bejárattal, tetőtéri kertekkel, terasszal és medencével láttak el.

Fotók: Both Balázs/pestbuda.hu

A négyszintes mélygarázst az épület leendő lakóin kívül a lakosság is használhatja majd. Az irodaház kialakításánál ügyeltek a környezettudatosságra, az épületbe a nagy üvegfelületeknek köszönhetően sok természetes fény jut, emellett energiahatékony lifteket építettek be és az esővizet is felhasználják, hogy csökkentsék a vízfogyasztást.

Mi épül?HBM Kft.DVM groupBudapestiroda

Hírlevél

Hirdetés