2024.04.20, Szombat
Modern Mintaüzem Program: így fest a Weinberg közelről
Fotók: Weinberg’93 Kft.

Modern Mintaüzem Program: így fest a Weinberg közelről

magyarepitok.hu

2021.11.16. 11:00 - Kalácska-Nagy Nóra

Két rendezvényen is bepillanthattak az érdeklődők az acélszerkezet-gyártó telephely automatizált gyártósoraiba, megtekinthették a fúró- és darabológépeket, valamint a nagy teljesítményű hegesztőállomásokat és a felsőportálos hegesztőrobotot is.

Hirdetés

A Modern Mintaüzem Program I. keretében gyárlátogatáson vehettek részt az érdeklődő vállalkozások november 9-én, kedden. Többek között a Weinberg ’93 Építő Kft. telephelyén, Sárospatakon nyerhettek betekintést az üzem működésébe.

A Modern Mintaüzem Program célja a magyarországi konvergencia régiókban működő mikro-, kis- és középvállalkozások szervezeti megújulásának és technológiaváltásának elősegítése és támogatása, ezen keresztül a versenyképesség javítása, a vállalkozói környezet és kultúra fejlesztése olyan összehangolt beavatkozásokkal, amelyekkel elérhető a piachoz való magas fokú alkalmazkodás.

Fotók: Weinberg’93 Kft.

A program számos tudásalapú, fejlesztő szolgáltatással segíti a kkv-kat, így például:

  • szervezeti diagnosztikával és az arra épülő fejlesztési tervek kialakításával,
  • egyedi konzultációval és tanácsadással,
  • mintagyárak, mintaüzemek és mintaműhelyek látogatásának lehetőségével, és az azokhoz kapcsolódó műhelymunkák lebonyolításával,
  • a Modern Gyárak Éjszakája rendezvény megszervezésével,
  • tematikus rendezvényekkel, szakmai konferenciák szervezésével, az ezeken történő megjelenés, részvétel lehetőségével,
  • szakmai képzésekkel, tréningekkel tudásátadás céljából,
  • valamint kkv-kat támogató online tartalmak kialakításával, terjesztésével.

 

Több témakörben tájékozódhattak a vállalat működéséről

A Weinberg novemberi gyárlátogatására 12 vállalat képviseletében érkeztek. A közel 3 órás program során különféle kategóriákban és témakörökben tájékozódhattak az érdeklődők, úgy, mint:

  • robotika, automatizáció,
  • egyedi innovatív technológiák fejlesztése,
  • valamint vállalatirányítási rendszer.

A program prezentációkkal kezdődött, majd az adott témakör kapcsán felmerülő kérdések megválaszolása után a termelőüzem bejárása következett.

A cég 14 250 négyzetméteres daruzott gyártócsarnoka és annak műszaki felszereltsége tökéletesen alkalmas a jelen és jövő építészeti műtárgyak, gépek elgondolásainak kivitelezésére, prototípusainak fejlesztésére. Az acélszerkezet-gyártó telephely automatizált gyártósorral, fúró- és darabológépekkel, valamint nagy teljesítményű hegesztőállomásokkal, felsőportálos hegesztőrobottal és automata festőcsarnokkal felszerelt. Feladatuknak tekintik a fenntartható fejlődés biztosítását, környezetük, a zempléni táj megóvását, amelyhez alternatív – geotermikus – energiával biztosítják a megfelelő hőmérsékletet irodáikban.

A következő látogatás 2022 májusában lesz, amelyen a jelenleg telepítés alatt lévő hegesztőrobot rendszert már munka közben szeretnék megmutatni az idelátogatóknak.

Éjszaka a gyárban

Nem ez volt az egyetlen alkalom, amikor megtekinthették a Weinberg gyártó üzemét az érdeklődők. November 12-én sor került a Modern Gyárak Éjszakája rendezvényre is. Hasonlóképpen a Modern Mintaüzem Programhoz, ennek keretén belül gyárlátogatásra kaptak lehetőséget a résztvevők.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) megbízásából, 2021-ben ötödik alkalommal rendezték meg a programsorozatot. Idén - kilépve az online térből – a csatlakozott gyárak közül többen élőben is megnyitották kapuikat és bővült a virtuális gyárlátogatások száma is.

Az ITM által életre hívott Modern Gyárak Éjszakája a vállalati tevékenységet hivatott bemutatni az országban.

Könnyen elérhető, közvetlen lehetőséget teremt a vállalkozók és a széles nagyközönség számára, hogy megtapasztalhassák, milyen példaértékű vállalatok működnek Magyarországon.

Alkalmat biztosít az ágazatukban kiemelkedő vállalatok munkaadói, társadalomszervezői és közösségépítő szerepének bemutatására is. A programok keretében az érdeklődők képet kaphatnak a résztvevő gyárak egyedi megoldásairól, megtekinthetik a digitalizált és automatizált termelési folyamatokat, innovatív technológiákat.

Best PracticesWeinberg '93 Építő Kft.Sárospatakrendezvény

Hírlevél

Hirdetés