2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Beruházás-lebonyolítói mesteriskolával a kimagasló szakmai tudásért
Fotó: Bernát Benjámin / magyarepitok.hu

Beruházás-lebonyolítói mesteriskolával a kimagasló szakmai tudásért

Grabarics Kft.

2021.06.13. 08:00 - Gyöngyösi Klaudia

Az előadások a járványhelyzet miatt online formában voltak látogathatók. A mesteriskola képzés januárban kezdődött és júniusban fejeződik be, amikor is a megszerzett tudást a hallgatóknak szakdolgozat elkészítésével igazolniuk kell.

Hirdetés

A magyarországi beruházások bővülésével a kivitelező cégek piaci versenyképességének elengedhetetlen feltétele, hogy kimagasló szakmai tudással rendelkező munkatársakat foglalkoztassanak – informálta lapunkat a Grabarics Kft. A kimagasló szakmai tudás egyúttal sokrétű ismereteket jelent, Egy kivitelezéssel foglalkozó cégnek például nagyon hasznos lehet, ha munkatársai a „másik oldal”, a beruházáslebonyolító szakma ismereteivel is rendelkeznek.

A jelen új kihívásainak teljesítéséhez jelentős többlettudásra van szükség, mindez párosul a minőségi és gazdaságossági igények emelkedésével.

A Magyar Mérnöki Kamara – a vele együttműködő Magyar Építész Kamarával, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségével, a Magyar Projektmenedzsment Szövetséggel, az ÉMI Nonprofit Kft.vel, valamint a Magyar Tanácsadó Mérnökök és Építészek Szövetségével közösen – kiemelt feladatának tekinti, hogy minél több mérnök juthasson hozzá beruházás-lebonyolítói tudáshoz.

Fotó: Grabarics Kft.

A beruházás-lebonyolító a beruházási folyamat egyik kulcsszereplője. A Kormány elhatározta (1567/2015. (IX. 4.) Korm. hat.) szakmagyakorlási jogosultságának visszaállítását, a közbeszerzésekre vonatkozó végrehajtási szabályozás (322/2015. (X.30.) Korm. rend.) pedig rögzíti a beruházás-lebonyolító alapvető feladatait.

 

A sikeres hallgatók kamarai tanúsítványt is kapnak

A Magyar Mérnöki Kamara partnereivel – egyedülállóan széles körű szakmai ismereteikre és tapasztalataikra alapozva – beruházás-lebonyolítói mesteriskolát szervezését határozta el. A képzés a jelen követelményeinek való megfelelésen túl arra is koncentrál, hogy a hallgatók a kamara és társszervezetei által előkészített Beruházási Folyamatok Rendszeréről – és ahhoz kapcsolódóan a Tervezői Szolgáltatások Rendszeréről – részletes ismeretekhez jussanak. A részvételnek alapfeltétele volt a szakirányú mérnöki végzettség. A képzést sikeresen teljesítőknek a Kamara tanúsítást ad ki, amely a piac számára tanúsítja a magas színvonalú hozzáértést.

Fotó: Bernát Benjámin - magyarepitok.hu

 

A Grabarics cégcsoport munkatársai is csatlakoztak a mesteriskola képzéséhez, valamint a résztvevőkkel is beszélgettek a képzés eddigi tapasztalatairól.

A vállalat közleménye szerint: a képzésben részt vevők hatalmas megtiszteltetésnek érezték, amikor a lehetőséget felajánlották részükre annál is inkább, hiszen a mesteriskola képzés tematikája, a beruházás bonyolítás szervesen kapcsolódik a munkájukhoz, a kivitelezésben dolgozók gyakorlatilag napi szintű kapcsolatban vannak a beruházásszervezői oldallal.

Mindezek mellett a cégcsoport munkatársai a képzés során számos hasznos tudásanyagot kaptak és minden előadás során új ismeretekkel gazdagodtak, melyeket elmondásuk szerint biztos, hogy használni fognak a gyakorlatban is.

 

A mesteriskola hat hónap alatt zajlik le

„Régen voltam olyan továbbképzésen, ami ennyire lekötötte volna a figyelmemet. Ami nagyon tetszik, hogy az előadások között rengeteg az esettanulmány jellegű, melyeket nem csupán érdekfeszítően, de jól fogyaszthatóan, megragadóan adnak át az előadók, de valós beruházások során felmerült problémákat és azok megoldásait ismertetik teljes egészében, melyekből nagyon sokat lehet tanulni” – sorolta a képzés pozitívumait Török Anett projektvezető.

Az előadások a járványhelyzet miatt online formában voltak látogathatók. A mesteriskola képzés januárban kezdődött és júniusban fejeződik be, amikor is a megszerzett tudást a hallgatóknak szakdolgozat elkészítésével igazolniuk kell.

Best PracticesGrabarics Kft.oktatásinnovációmesteriskola

Hírlevél

Hirdetés