2024.04.25, Csütörtök
Újabb rekordsebességű építkezést kivitelez a Bayer Construct cégcsoportja
Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Újabb rekordsebességű építkezést kivitelez a Bayer Construct cégcsoportja

magyarepitok.hu

2021.07.26. 10:30 - Hegedűs Gergely

Mindössze négy hónap kellett a bokrétaavatóhoz a balatonboglári projektben: előregyártott elemek, speciális zsalurendszer és egyedi betonacél hálós szerkezet is gyorsította a munkát.

Hirdetés

Elérte legmagasabb pontját a Balatonbogláron a Bayer Construct vállalatcsoport fejlesztésében és kivitelezésében épülő Platán Garden. A fejlesztő cégcsoport közleménye szerint a 47 lakásos, penthouse szinttel is rendelkező társasház alig 4 hónap alatt lett szerkezetkész.

Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu


A bútorozott és gépesített, ökotudatos lakások értékesítése már elindult, az otthonok 40 százaléka már el is kelt. A balatonlellei Napfény Resorthoz hasonlóan a kivitelezés itt sem áll meg kulcsrakész szinten, a lakásokat bebútorozva, gépesített konyhákkal adja át a fejlesztő Bayer Property.


Márciusban indult a cölöpözés, júliusban már jött a bokréta

A páratlanul gyors kivitelezéshez az építtető által alkalmazott modern építészeti technológiák, a profi előkészítés és a válogatott szakembergárda egyaránt hozzájárult – derült ki a közleményből.

Bayer Construct a Közép-Európában is egyedülálló egyedi betonacél hálós szerkezeti építést alkalmazta a projektben, akárcsak a balatonlellei Napfény Resort esetében. Így bár az exkluzív épületkomplexum cölöpözési munkálatai csupán idén márciusban kezdődtek meg, júliusban máris sor kerülhetett a bokrétaavatóra.


Ősszel már a homlokzat bezárását tervezik

A megvalósítás során összesen közel 185 tonna betonacél, illetve mintegy 1700 köbméter beton kerül beépítésre. További érdekesség, hogy speciális födémzsalu rendszert alkalmazott az építtető, amellyel jelentősen meggyorsította a zsaluzás munkafolyamatát, az előregyártott lépcsőkarok pedig már a Bayer Construct új biharkeresztesi gyáregységéből érkeztek.

A kivitelezés következő fázisaként már megkezdődött a talajnedvesség elleni szigetelés, illetve a falazás. Ezután a klasszikus ütemezés szerint halad tovább a generálkivitelezés: ősszel már a homlokzat bezárását tervezik, a műszaki átadás pedig 2022 nyarán várható.


Platánfák és 120 méteres stég segíti a természetközeliséget

A társasház a volt Família Hotel helyén épül a déli parton fekvő Balatonbogláron. A legmodernebb építészeti irányelvek mentén megvalósuló Platán Garden földszint plusz három emeletből, valamint egy penthouse szintből áll majd. A közvetlenül a vízparton elhelyezkedő ingatlanon összesen 47 lakást alakít ki a fejlesztő. Az épületenergetikai szabályozás maradéktalanul eleget tesz a 2021-től érvényben lévő legújabb követelményének, azaz közel nulla energiaigényű az épület.

Az ingatlan központi eleme a természetközeliség, így minden lakóegységhez tartozik terasz vagy erkély, emellett a Platán Garden privát partszakasszal és 120 négyzetméretes stéggel rendelkezik, nevéhez hűen pedig platánfák árnyékában sétálhatnak majd a lakók.

Galéria

Best PracticesBayer Construct Zrt.BalatonboglárBayer Propertyingatlanfejlesztéslakásépítés

Hírlevél

Hirdetés