2024.06.18, Kedd
Bővül és megújul a bonyhádi sportcsarnok
(illusztráció)

Bővül és megújul a bonyhádi sportcsarnok

mti

2016.12.29. 14:20 - Hegedűs Gergely

A leromlott állagú épület területe közel kétszeresére nő, lelátóján 600 néző foglalhat majd helyet a tolnai településen.

Hirdetés

Csaknem 700 millió forint állami támogatásból megújul jövőre a bonyhádi sportcsarnok. A Miniszterelnökség államtitkára, egyben a bonyhádi térség fideszes országgyűlési képviselője a Tolna megyei városban számolt be a projektről. Potápi Árpád János, elmondta a kormány egyik utolsó idei döntésével 674 millió forinttal támogatta a létesítmény teljes felújítását és bővítését. 

A tervek szerint a meglévő épületszerkezet és gépészet felújítása mellett a csarnok 900 négyzetméteres földszinti része 1200 négyzetméterre, 150 négyzetméteres emeleti része 600 négyzetméterre bővül. A munkálatok során háromszáz embert befogadó nézőtér épül, és ugyanennyi néző elhelyezésére alkalmas mobil lelátót telepítenek, valamint megteremtik az akadálymentes közlekedés feltételeit.

A 150 néző befogadására alkalmas csarnok 1978-ban épült, a 14 ezer lakosú Bonyhádnak mára szűkössé vált, és az állaga is romlott. Az önkormányzatnak már megvan az építési engedélye a felújításhoz, amely 2017 tavaszán kezdődhet el, és az év végére fejeződhet be. A politikus megjegyezte, a város lakói mellett a bonyhádi járásban élőket is szolgálja az alapjaiban megújuló szabadidős létesítmény, amelynek a sport mellett a civil életben is jelentős szerepe lesz.    

Mi épül?sportberuházásokBonyhád

Hírlevél

Hirdetés