2024.06.17, Hétfő
Egymilliárdos beruházás a Tatabánya-Környe Ipari Parkban

Egymilliárdos beruházás a Tatabánya-Környe Ipari Parkban

2015.12.18. 10:36 - Lengyelné Nagy Ildikó

Hatezer négyzetméteres raktárcsarnokot épít közel egymilliárd forintos zöld mezős beruházás keretében a Trans-Sped Cégcsoport a Tatabánya-Környe Ipari Parkban - jelentették be egy csütörtöki sajtótájékoztatón, Tatabányán.

Hirdetés

Erős István operatív ügyvezető igazgató elmondta, hogy az új logisztikai központ, amelynek területe szükség esetén többszörösére is bővíthető, az AGC Glass Hungary Kft. autóablaküveg-gyár raktárigényét szolgálja ki.
Papp Zoltán, az AGC Glass ügyvezető igazgatója hozzátette: a cég legfontosabb alapanyagát, a síküveget eddig Csehországban raktározták, és onnan szállították Tatabányára. Az új csarnok megépítésével hatról 1-3 napra csökken a szállítási idő.
A sajtó nyilvánossága előtt a két cég vezetői 5+3 évre szóló, 2 milliárd forintos raktározási és szolgáltatási szerződést írtak alá. Az új raktárcsarnok a tervek szerint 2016 decemberében készül el.
A debreceni székhelyű Trans-Sped Cégcsoport 1990 óta van jelen a logisztikai piacon. Országos irodahálózattal, 170 ezer négyzetmétert meghaladó raktárkapacitással, hétszáz dolgozóval és száznál több közúti gépjárművel áll a megbízók rendelkezésére.
Az AGC Glass Hungary Kft. autóipari beszállítóként személygépkocsikhoz gyárt oldal és hátsó üveget, valamint napfénytetőt a világ legnagyobb autógyárai számára. Termékeik 93 százalékát exportálják, a többi a győri Audihoz, a kecskeméti Mercedeshez és az esztergomi Suzukihoz kerül. 

mti

fotó: iph.hu

AktuálisAGC Glass Hungary Kft.ipari parkautóipar

Hírlevél

Hirdetés