2024.06.14, Péntek
Ismét magyar vállalat végzi el a CERN bővítését Svájcban
cern.ch

Ismét magyar vállalat végzi el a CERN bővítését Svájcban

MTI

2017.05.08. 14:18 - Antal Zsófia

A világ legnagyobb részecskegyorsítójánál szükséges munkákat az MVM OVIT kivitelezi.

Hirdetés

A 2012-14-es sikeres hálózatfelújítás után ismét az MVM OVIT-ot választotta az Európai Nukleáris Kutatási Szervezet (CERN) 400 kilovoltos nagyfeszültségű hálózatának bővítési és rekonstrukciós feladatainak elvégzésére. A tervezési és előszerelési munkákat Magyarországon végzik - tájékoztatta a társaság az MTI-t hétfőn.

Az 1954-ben alapított, Genf közelében található CERN üzemelteti a világ legnagyobb részecskegyorsítóját. A CERN mint elismert államközi szervezet az MVM OVIT Zrt. számára kiváló referenciát jelent a külföldi partnereknek végzett villamoshálózat-fejlesztési feladatok terén - írják a közleményben.

 

Új alállomás épül, a meglévőt pedig felújítják

A tavaly megkötött szerződés értelmében projekt egyrészt a meglévő 400 kilovoltos (kV) alállomás védelmi és irányítástechnikai rendszerének felújításáról szól, amelynek tervezési és előszerelési munkálatai 2016-17-ben Magyarországon folynak, majd 2018-19-ben a helyszíni telepítés következik.

A projekt része egy új, 400/66 kV-os alállomás védelmi és irányítási rendszerének szállítása is, amelyet az MVM OVIT tervez, telepít és helyez üzembe. A kivitelezésnél ismét a korábbi, 66 kV-os hálózat felújítása során már bevált hazai fejlesztésű és Magyarországon gyártott berendezéstípusokat használnak. A projekt várhatóan 2019 tavaszán zárul a legösszetettebb fázissal, az üzembe helyezési eljárással.

A korábbihoz hasonlóan az MVM OVIT legnagyobb részben saját belső erőforrásaira támaszkodva valósítja meg a projektet. A társaság szakemberei sok helyen végeztek és végeznek hasonlóan összetett munkát.

Energetikakülföldenergetikai beruházás

Hírlevél

Hirdetés