2024.04.19, Péntek
Napelemeket és új szigetelést kap a kiskunhalasi kórház

Napelemeket és új szigetelést kap a kiskunhalasi kórház

mti

2017.05.19. 09:40 - Hegedűs Gergely

Az épületenergetikai fejlesztést 215 millió forintos uniós forrásból hajtja végre az intézmény.

Hirdetés

Sikeresen pályázott épületei energetikai megújítására a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház. A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programban elnyert forrás felhasználásáról Romhányi Zoltán, főigazgató számolt be az MTI-nek.

A beruházásban egyrészt kicserélik a kórház orvosszállójának, két nővérszállójának és férfiszállójának külső nyílászáróit. Emellett az épületek külső hőszigetelést is kapnak. A várhatóan őszre befejeződő, mintegy 106 millió forintból megvalósuló hőtechnikai korszerűsítés jelentős energiamegtakarítást eredményez az intézménynek. A kivitelező a Közbeszerzési Hivatal honlapja szerint a Get-Energy Magyarország Kft. lesz.

Egy másik projekt keretében a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházban és az intézmény által működtetett kiskőrösi szakorvosi rendelőintézetben napelemes modulokat telepítenek. A rendszer a már korábban kiépített rendszerrel együtt tovább növeli az intézmény éves villamosenergia-ellátásában a megújuló energiaforrás arányát, mintegy 8-10 százalékra. A mintegy 109 millió forint összegű fejlesztéssel várhatóan 2018 februárjában végez a kivitelező Első Magyar Biogáz és Szolár Kft.

kórházfejlesztésEnergetikaKiskunhalas

Hírlevél

Hirdetés