2024.06.15, Szombat
Uniós támogatással fejlesztik tovább Nyíregyháza rendelőintézetét
(retrofm.hu)

Uniós támogatással fejlesztik tovább Nyíregyháza rendelőintézetét

mti

2017.05.23. 08:33 - Hegedűs Gergely

Többek közt napelemeket, parkolókat és új villamos rendszert kap a Szent István utcai intézet. A gyermekorvosi, fogorvosi és háziorvosi rendelőkön belső felújítást végeznek.

Hirdetés

Európai uniós támogatással, több mint 177 millió forintból folytatják a városi rendelőintézet fejlesztését, mely három évvel ezelőtt teljes homlokzati felújítást kapott. A város az MTI-hez eljuttatott tájékoztatója szerint 125 millió forintot nyert a fejlesztéshez, ehhez az önkormányzat további 52,5 millió forint önerővel járult hozzá. A beruházás során a közfinanszírozott és területi ellátási kötelezettséggel rendelkező rendelőket újítják fel a Szent István utcai rendelőintézetben.

A munkálatok a gyermekorvosi, fogorvosi és a háziorvosi rendelőket, valamint a védőnői szolgálat helyiségeit érintik. Elvégzik a belső nyílászárók és a hidegburkolat cseréjét, a helyiségek festését, akadálymentes illemhelyet, személyzeti öltözőket, laboratóriumi és tároló helyiségeket alakítanak ki, napelemeket telepítenek és megújul a villamos rendszer is. A belső felújítás mellett az épület udvarán új parkolókat és kerékpártárolót létesítenek.    

A felújítás három ütemben zajlik, az első ütem júniusban, az épület teljes felújítása a tervek szerint augusztus közepén fejeződik be.    

A rendelőintézet épületének külső homlokzatát 2014-ben újították fel 60 millió forintos beruházással.

EnergetikaNyíregyházaegészségügyi fejlesztésháziorvosi rendelő

Hírlevél

Hirdetés