2024.04.28, Vasárnap

Hirdetés

Háromezer lakás felújítása fejeződik be őszre Győrben
kisalfold.hu

Háromezer lakás felújítása fejeződik be őszre Győrben

MTI

2017.07.11. 16:52 - Antal Zsófia

Közel jár a finishez az Otthon melege program a városban, ahol az 5 milliárd forintos költség több mint egyötödét az önkormányzat vállalta át.

Hirdetés

Utolsó szakaszába lépett Győrben a társasházak energetikai korszerűsítésére meghirdetett Otthon melege program. Az október végére befejeződő munkálatok a 2015-ös kiírás után tavaly kezdődtek el: közel 5 milliárd forintból csaknem háromezer lakás újul meg a városban.

Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő, a megyei fejlesztések nemzeti biztosa kifejtette, hogy ez egy komplex felújítás, amely a hőszigetelést, a nyílászárók cseréjét, illetve a fűtéskorszerűsítést foglalja magában. Ezek együttes megvalósulása hozzájárul a lakások energia-megtakarításához, valamint piaci értékük emelkedéséhez. A győriek egynegyede panellakásokban él - fűzte hozzá a képviselő.

Kara Ákos országgyűlési képviselő, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára kedden az egyik felújítás alatt álló társasház előtt elmondta, hogy a 60 lakás alatti társasházak felújítására szánt támogatás keretösszege 11 milliárd forint volt. Ebből 2,3 milliárd Győrbe került, ami az összes nyertes pályázati forrás közel 20 százalékát jelenti.

Borkai Zsolt polgármester arról beszélt, hogy a korszerűsítési költségek felét a kormány adja, míg a másik felét a lakók, azonban az országban egyedülálló módon a lakókra jutó összegből 1,1 milliárd forintot átvállalt a győri önkormányzat.

GyőrEnergetikaOtthon Melege Programlakásfelújítás

Hírlevél

Hirdetés