2024.03.28, Csütörtök
Új naperőművel gazdagodott Észak-Magyarország
mti

Új naperőművel gazdagodott Észak-Magyarország

mti

2019.06.21. 10:33 - Szabó Ákos

A Nógrád megyében átadott létesítmény 1,2 milliárd forintos beruházással készült el.

Hirdetés

Elkészült egy új napelempark a Nógrád megyei Hugyagon: az 1,2 milliárd forintos beruházásban megépült 2,9 megawattos erőmű 1750 család energiaellátását biztosítja. A fejlesztést a magyar tulajdonú Pannon Green Power Kft. hajtotta végre saját forrásból. A létesítményt a debreceni székhelyű Pearl Enterprises Kft. építette fel.

Az 5,5 hektáros területen működő erőművet csütörtökön rákapcsolták az áramszolgáltató hálózatára. A megtermelt áramot a kötelező átvételi rendszeren keresztül 25 éven át a Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. veszi át.

 

Nógrád adottságai jók a naperőművek építéséhez

A csütörtöki átadási ünnepségen Borda Attila, a szlovák államhatár mellett fekvő 840 lakosú Hugyag polgármestere visszaemlékezett, hogy egy konferencián találkozott a Pannon Green Power Kft. vezetőivel, ahol felajánlotta nekik az 5,5 hektáros területet. Ezt követően pár nap múlva már el is kezdődött a közös munka.

Lehet úgy beruházni, hogy nem gördítünk akadályt egymás elé

- hangsúlyozta.

Bablena Ferenc, a Nógrád megyei önkormányzat alelnöke hangsúlyozta, hogy természeti adottsági alapján a megye alkalmas ilyen beruházásokra, és példaként említette, hogy márciusban Szügyben adtak 35 hektáros napelem-parkot.

EnergetikanapelemnapenergiaHugyagmegújuló energiaenergetikai beruházás

Hírlevél

Hirdetés