2024.03.29, Péntek
Megújul a családbaráttá váló kaposvári szülészet, kihirdették a kivitelezőket
kaposvarmost.hu

Megújul a családbaráttá váló kaposvári szülészet, kihirdették a kivitelezőket

magyarepitok.hu

2020.03.05. 09:25 - Hegedűs Gergely

A közel kétmilliárdos fejlesztésben alternatív szülést biztosító szoba is létesül, valamint akadálymentes szobák is kiépülnek.

Hirdetés

A Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. (BMSK) kihirdette a kaposvári szülészeti épületre kiírt közbeszerzés végeredményét. Az 1,84 milliárd forintos beruházást a Laterex Építő Zrt. és a Dunántúli Magasépítő Kft. kivitelezi a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórházban.


Új műtők létesülnek

A kaposvarmost.hu korábbi cikke szerint az épület teljes körű felújításával méltóbb körülményeket tudnak majd teremteni a családbarát szülészeten. Többek közt alternatív szülőszoba, két családi szoba, új műtők és modern újszülött- és nőgyógyászati osztály fogadja majd a kismamákat a megújuló szülészeten.

A megújítás korszerű orvosi műszerek beszerzésével már korábban megindult - derül ki a cikkből. 

Az intézmény ezek mellett korábban az ellátás család- és bababarát szemléletű átalakítására is nyert egy 66 millió forintos forrást. A támogatásból 106 dolgozó hazai és külföldi továbbképzése, valamint orvosi és egyéb mobiliák beszerzése valósul meg 2021 végéig.

A mostani hirdetmény az alagsorban a járóbeteg ellátás és tálalókonyha megszűnését jelzi. Itt vizesblokk, pihenő egység, látogatói váró, hőközpont, szellőző és gépház kap majd helyet. A földszinten helyezik el többek közt az alternatív szülést biztosító szülőszobát, továbbá újszülött részleg készül. Az épület új lifteket kap, emellett akadálymentes mellékhelyiségeket alakítanak ki, továbbá két akadálymentes szoba és fürdőszoba is létesül.


Az átalakítás alatt nem üzemel a központ

A Tallián utcában található szülészet korszerűsítése magában foglalja a belső átalakítást, valamint a teljes körű külső és belső felújítást 3500 négyzetméteren. Utóbbi során 

  • a külső határoló szerkezetek,
  • a belső nyílászárók,
  • a burkolatok,
  • a villamos és gépészeti rendszerek is megújulnak.

A szülészeti, nőgyógyászati és reprodukciós központ a kivitelezés alatt nem üzemel majd. Az ellátás átmenetileg az északi és sebészeti tömb épületeibe költözik. A helyi védelem alatt álló épületben tartószerkezeti módosítás nem történik, néhány helyen utólagos falkiváltás lesz.

EnergetikakórházfejlesztésLATEREX Építő Zrt.Dunántúli Magasépítő Kft.KaposvárBeruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. (BMSK)

Hírlevél

Hirdetés