2023.03.29, Szerda
A gyáli Liliom Óvoda 550 millióból született újjá
képek: Facebook

A gyáli Liliom Óvoda 550 millióból született újjá

gyal.hu

2016.06.10. 12:16 - Antal Zsófia

A megnövekedett kapacitású intézményben új tornaszoba, sószoba és irodák is létesültek. Gyál önkormányzata a közeljövőben további óvodák felújítását tervezi.

Hirdetés

Június 7-én dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselő, Pápai Mihály polgármester és Lendvay-Kiss Anita, az intézmény vezetője átadták a felújított Gyáli Liliom Óvoda épületét. A teljes felújítás és bővítés még 2015 áprilisában kezdődött, az első ütem tavaly szeptemberben fejeződött be. Most a munkálatok második üteme is lezárult, az óvoda immár 300 gyerek (10 csoport) befogadására képes.

A kivitelezést a gyáli Kinamé Kft. és Hidi-Top Kft. alkotta konzorcium végezte. A beruházás összköltsége 550 millió forint volt, melyből mindössze 65 millió forint az állami támogatás, a fennmaradó részt Gyál önkormányzata finanszírozta.

A beruházás keretében új csoportszoba, tornaszoba, sószoba, irodák, aula létesült. A gyerekek teljesen felújított udvaron játszhatnak, az új óvoda európai színvonalú körülményeket biztosít a gyermekek és az ott dolgozók számára egyaránt.

Pápai Mihály gyáli polgármester beszámolt arról is, hogy a jövőben sor kerül a Bartók utcai tagóvoda építésére, ahol 3 csoportnak lesz hely, tornaszobával együtt. Erre 97 millió forint állami támogatást kaptak. További terv a Tátika Óvoda felújítása is.

Galéria

Mi épül?Gyálóvodafejlesztés

Hírlevél

Hirdetés