2024.05.21, Kedd
Hárommiliárdos bővítést hajtott végre a GSK Gödöllőn

Hárommiliárdos bővítést hajtott végre a GSK Gödöllőn

mti

2016.05.31. 09:05 - Hegedűs Gergely

A brit gyógyszergyártó a kapacitásbővítés mellett új technológiát vezetett be.

Hirdetés

Átadták a GlaxoSmithKline (GSK) Biologicals Gyógyszeripari Kft. vakcinagyárának új termelő részlegét Gödöllőn. A 3 milliárd forint beruházással létrehozott részleg 130 millió vakcina előállításához járul hozzá évente. A kapacitásbővítés mellett új gyártási technológiák állnak szolgálatba.

A diftéria- és tetanuszvakcina-komponenseket előállító gyár ügyvezetője, Cristopher Hunley az átadón méltatta a partnerség fontosságát, amely létrejött a magyar kormánnyal, az egyetemekkel, oktatási programokkal. Iain Lindsay, az Egyesült Királyság magyarországi nagykövete arról szólt, hogy a magyarországi piacon a GSK megalapozta a stabilan növekedő üzlet lehetőségét, a stabil gazdaságnak és a kedvező üzleti környezetnek köszönhetően.

Az eseményen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter emlékeztetett, a GSK már 15 éve Magyarország megbízható partnere, a cég egyik legnagyobb oltóanyaggyártó központját telepítette ide. Hozzátette, a kormány négy brit tulajdonú vállalattal kötött már stratégiai megállapodást, a GSK-val 2014-ben.

Mi épül?gyógyszeriparGödöllő

Hírlevél

Hirdetés