2024.04.20, Szombat
Indulhat a 11 hektáros pécsi sportközpont tervezése

Indulhat a 11 hektáros pécsi sportközpont tervezése

mti, magyarepitok.hu

2016.02.22. 09:16 - Hegedűs Gergely

Hatezres sportcsarnok, másfél ezres versenyuszoda, élményfürdő, edzőcsarnok, atlétikai pálya és további szabadtéri pályák kapnak helyet a szabadidő- és sportközpontban.

Hirdetés

A Modern városok program keretében ötszázmillió forintot biztosít a kormány az új pécsi sportközpont és élményfürdő megtervezésére, engedélyezésére és előkészítő munkálataira. Csizi Péter, a baranyai megyeszékhely fideszes országgyűlési képviselője arról számolt be, a szabadidő- és sportközpont terveinek elkészítése és az engedélyek megszerzése után amilyen gyorsan csak lehet, megindítják a kivitelezést.

A létesítmény az Expo Center, illetve a Nemzeti Kosárlabda Akadémia (melynek tervei tavaly elkészültek, a kivitelezésére év végén írtak ki közbeszerzési eljárást) melletti 11 hektáros területen épül. A tervek szerint a sportközpont magába foglal

  • egy sportcsarnokot 6000 főre tervezett, bővíthető lelátóval
  • egy edzőcsarnokot számos sportág részére alkalmas termekkel,
  • egy fedett 50 méteres, 10 pályás sportmedencét 1500 fős, bővíthető lelátóval,
  • egy 25 méteres medencét,
  • egy wellness részleget szaunával,
  • egy atlétikai pályát további szabadtéri sportterekkel és sportpályákkal, melyek szabadon használhatóak lesznek,
  • egy fedett élményfürdőt,
  • és egy nyitott strandot is, melynek melegebb medencéi télen is nyitva lesznek.

Csizi Péter emlékeztetett arra, az új sportközpont megvalósításáról a pécsiekkel történt konzultáció után döntöttek, amelynek keretében mintegy ötezer család mondta el véleményét. Ennek eredményeként került Pécs fejlesztési tervei közé az élményfürdő megvalósítása. Hozzátette, a város lakói a tervezés ideje alatt is elmondhatják véleményüket az új sportcentrumról, hogy az a helyi igényeknek megfelelően épüljön fel. Az MTI arról is beszámolt, hogy tavaly februárban a baranyai megyeszékhely önkormányzata minden pécsi háztartásba egy tizennégy kérdést tartalmazó ívet juttatott el azért, hogy a helyiek segítségével jelölhessék ki Pécs fejlesztési irányait a 2020-ig a városba érkező európai uniós fejlesztési források felhasználásáról.

Mi épül?Modern városok programsportberuházásoksportcsarnokPécs

Hírlevél

Hirdetés