2024.04.24, Szerda
A Strabag építi újjá a győri Bercsényi liget útjait

A Strabag építi újjá a győri Bercsényi liget útjait

kozbeszerzes.hu, gyor.hu

2016.08.03. 16:56 - Hegedűs Gergely

Közel két kilométernyi út és járda újul meg, csaknem kétszáz parkoló létesül a Rábca folyó korábbi medrében fekvő zöld területen.

Hirdetés

A Strabag Építő Kft. nyerte a győri Bercsényi liget északi és déli útjainak felújítására kiírt közbeszerzést. A Közbeszerzési Hatóság honlapján megjelent hirdetményben a közbeszerzés tárgyánál 825 méternyi aszfalt burkolatú útpálya és 197 db aszfalt burkolatú parkoló, valamint 977 méternyi aszfalt burkolatú járda kivitelezése szerepel.

A 132 millió forintos projektben emellett 64 méternyi ivóvíz-vezeték kiépítése és a közmű hálózatok kiváltása is benne van.

A beruházás része annak az átfogó fejlesztésnek, ami a Rába, a Rábca és a Mosoni-Duna által határolt területen fekvő Újváros és Sziget városrészeket alakítja át. Ennek keretében korábban megépült a Mosoni-Dunán átívelő Jedlik-híd, átépült az úthálózat, a szociális rehabilitáció keretében számos épület újult meg, a 2017-es győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválhoz kapcsolódóan pedig egy komplex sportközpont jön létre.

A Rábca folyó korábbi medrében fekvő Bercsényi liget is jelentősen megújult, játszó és pihenőparkot építettek, KRESZ-park és zöldház létesült.

kozbeszerzes.hu, gyor.hu

GyőrStrabagIparági híreképítőipari cégek

Hírlevél

Hirdetés