2024.03.28, Csütörtök
Idén átlépi a 30 milliárdos határt a Westbau

Idén átlépi a 30 milliárdos határt a Westbau

epiteszforum.hu

2016.08.13. 11:04 - Hegedűs Gergely

A magyar magasépítés meghatározó cége nemrég nyert el 4,5 milliárd forintos munkát a Nemak győri hengerfejöntödéjénél.

Hirdetés

A West Hungária Bau ügyvezető-tulajdonosával, Paár Attilával készített interjút az epiteszforum.hu. A cikkből kiderül, az 1997-ben alapított cég vezetője az édesapja asztalosműhelyében szerette meg az alkotó munkát, előbb műalkotóként is próbálkozott, de a szakközépiskolában végleg az építőipar mellett döntött. Az általa irányított társaságnál szerinte 2006 jelentette az áttörést, amikor már a nagyobb generálkivitelezési munkákban is részt vettek, majd 2012-re a 10 milliárdot meghaladó éves bevételünk volt.

Paár Attila hangsúlyozta, sok a visszatérő nemzetközi megrendelőjük, mint például a michigani központú, turbófeltöltőket gyártó BorgWarner, vagy a mexikói Nemak győri hengerfejöntödéje, akiknél most nyertek el egy 4,5 milliárdos munkát. Ez már az ötödik üteme lesz a 2011 óta tartó együttműködésüknek. „Mostanra a magyar magasépítésében meghatározó szereplők lettünk, az idei évben a 30 milliárd forintos határt is elérjük árbevételben a West Hungária Bau Kft-vel” – fogalmazott az ügyvezető, aki azt is elmondta, jelenleg 40 munkájuk fut egyszerre.

Ahogy arról pénteken beszámoltunk, a Westbau a napokban egy másik jelentős projektet is elnyert: a budai várban nettó 6,6 milliárd forintos munkával építheti újjá az egykori királyi lovardát, a főőrségi épületet és a Stöckl lépcsőt.

Lányi András interjúját teljes terjedelmében itt lehet elolvasni.

WEST HUNGÁRIA BAU Kft.Iparági hírek

Hírlevél

Hirdetés