2024.04.14, Vasárnap
1,9 millió négyzetméternyi ipari padló szorul felújításra
everlinecoatings.com

1,9 millió négyzetméternyi ipari padló szorul felújításra

MTI

2017.03.30. 11:16 - Antal Zsófia

A megrepedt vagy törött padozatok rendbetételével ágazati szinten évente 3-4 milliárd forint költséget lehetne megtakarítani az MLSZKSZ szerint.

Hirdetés

Magyarországon a 3,8 millió négyzetméter ipari- és egyéb logisztikai létesítmények mintegy felénél problémát jelent, hogy a tervezésénél, kivitelezésénél nem fordítottak kellő figyelmet a padozatok megfelelő minőségére - közölte a Magyar Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetsége (MLSZKSZ) felmérése alapján.

A felmérés szerint a probléma oka, hogy a létesítmények nagy többségénél a tervezéskor nem foglalkoztak a beépített ipari padlók életciklus költségeivel, a kivitelezés sokszor gyenge minőségű, és ezért a gyorsan hibásodó padozatokon 3-5 éven belül jelentős javítást kellene elvégezni. A szakmai szövetség arra hívja fel a figyelmet, hogy a megrepedt, széttört padozatok rendbetételével, a megfelelő technológia kiválasztásával ágazati szinten évente 3-4 milliárd forint költséget lehetne megtakarítani.

Fülöp Zsolt, az MLSZKSZ elnöke a közleményben kiemelte: ha a beruházási terv készítésekor figyelembe veszik az üzemeltetési szempontokat, jobban odafigyelnek a kivitelezés minőségére, akkor a jó padozatra jelentősebb összeget legkorábban 10-15 év múlva kell költeni.

A 2002-ben alapított szövetség a logisztikai és közlekedési szakma egyik meghatározó szervezete, 70 tagja a magyar logisztikai szolgáltató központok mintegy 90 százalékát fogja össze, és lefedi a komplett szolgáltatási láncot.

Iparági hírekpadlógyártáslogisztika

Hírlevél

Hirdetés